SEGRE

Iolanda Sebé: "Cal prendre riscos, confiar i saber sortir de la zona de confort"

És creativa, artista i emprenedora. Acaba d’engegar un nou projecte d’espais polivalents aptes per a esdeveniments, fotografia i especialment pensat per a altres creatius i artistes del món audiovisual

Iolanda Sebé, fotògrafa

Iolanda Sebé, fotògrafa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Iolanda, d’on sorgeix la teva passió per la fotografia? 

És vocacional, no hi ha referents a casa: ni tan sols teníem càmera de fotos. Des de sempre m’ha agradat veure fotos i col·leccionar-les, tenia un vincle entre aquelles fotografies i els sentiments de llibertat, creativitat i imaginació. Ja a l’institut portava la càmera amb mi i fotografiava les meves amigues, crec que tothom que conec té almenys alguna foto meva. Anys després vaig tenir la sort de conèixer un fotògraf que em va donar l’oportunitat d’acompanyar-lo a les seves sessions de fotografia. Allà va ser on vaig prendre consciència que en el futur em volia veure tenint fotografies entre les mans.

Vas estudiar una altra cosa, com va ser el canvi de professió? 

Quan t’agrada molt una cosa i hi tens passió, pots donar molts tombs, però el camí sempre et porta al mateix lloc. Vaig començar a estudiar la carrera de Turisme, però malgrat que al principi va ser una barrera important, vaig acabar obrint finalment el meu propi estudi de fotografia, amb la formació única del treball de camp i posteriorment complimentant cursos de tècnica i edició.

Quin tipus de serveis ofereixes?

Durant molts anys m’he dedicat al reportatge social, però en una ciutat petita com Lleida és difícil especialitzar-te en un tipus de fotografia. Per això ofereixo tot tipus de serveis fotogràfics. M’interessa molt la fotografia de retrat i les persones. L’autenticitat i la diferenciació és l’objectiu final a l’hora de fotografiar, i no deixar indiferent l’espectador i aconseguir treure l’ànima o el concepte que estic treballant és el que més m’agrada. A partir d’aquí busco la tècnica, la llum, l’actitud i l’escena adequada per aconseguir-ho. M’agrada arriscar i fluir mentre treballo i és quan aconsegueixo aquesta imatge provocadora. Treballo de la mateixa manera quan fotografio espais, bodegons, imatge de marca d’empresa o producte. Busco la base, la filosofia d’on neix i intento capturar-la per identificar i diferenciar-la dels altres més que una fotografia tècnicament perfecta del producte o marca. És per això que molts cops associen la meva fotografia amb aspectes artístics o fins i tot onírics en la meva obra, especialment els treballs més personals. En definitiva, una mirada personal i creativa davant de qualsevol projecte.

Sortint de la pandèmia emprens un projecte nou: Bang Bang. Què és?

Bang Bang neix tant de l’evolució personal com a creativa. M’agrada esgotar les etapes, i quan tinc aquesta sensació busco un nou projecte o fer algun gir significatiu. El canvi i l’evolució m’encanta, i malgrat el respecte, tinc la força per sortir de la zona de confort, prendre riscos i confiar en noves possibilitats en les quals descobrir-me a mi mateixa, créixer com a professional i adquirir noves capacitats. Per això he apostat per nous projectes amb la intenció de donar visibilitat als altres, i no només amb fotografies sinó oferint un espai on poder desenvolupar accions presencials a nivell d’empresa, validar idees d’emprenedoria, experiència amb el client... No podem oblidar-nos de la presencialitat, que és molt important per mantenir xarxes socials saludables. Bang Bang és un espai obert perquè hi tingui cabuda tot tipus de projectes i públics. És diàfan i distribuït en tres alçades, permetent personalitzar-ho al màxim. Està preparat per desenvolupar projectes creatius relacionats amb l’audiovisual perquè tenim plató, alçada, llum i decoració modular per aconseguir donar forma a qualsevol projecte. Configurem equips de treball amb professionals segons el projecte i les seves necessitats oferint contingut audiovisual i experiència amb el client en un mateix entorn.

Quin és el futur de la fotografia en un món cada cop més digital?

És molt difícil saber com evolucionarà la fotografia, però de ben segur que canviarà molt perquè està dins del món tecnològic. Crec que podrem fer fotografies sense càmera i a qualsevol lloc del món sense desplaçar-nos.

I el teu?

De ben segur que amb mil canvis i nous reptes. Ens intentarem adaptar i trobar oportunitats però sempre dins del món de la imatge i la creativitat.

Algun consell per als joves emprenedors?

Que no busquin mai el camí fàcil i segur, tot és incert en realitat. L’únic que et pot fer sobreviure i tenir èxit és conèixer-te a tu mateix i saber quin potencial es té per ajudar els altres. Ser lliure té un preu alt però val molt la pena.

tracking