x
Català Castellà
Registra’t | Iniciar sessió Registra’t Iniciar sessió
Menú Buscar
Cercador de l’Hemeroteca
Segre Segre Premium

Colors, sons i olors

  • Magdalena Vilalta Ripoll
Actualitzada 19/06/2020 a les 13:36

 

Aquest relat participa al concurs de Relats del Confinament del diari SEGRE.
Vota'l perquè aconsegueixi el premi del públic!

Ja fa més d’un mes que, tant el meu marit com jo, estem practicant el confinament total. Res d’imprudències que ja som grans. Només anem fins a la farmàcia o al “super” per omplir el congelador i la nevera i, cap a casa. Quan sortim, guants i mascareta. El meu marit més enganxat a la pantalla gran i jo a llegir, escriure i buscant tot el que se m’acut per Internet.

Normalment, cada dia, sortíem a passejar uns 40 minuts. Ara no ho podem fer. Sort que, al darrere de casa, hi tenim una terrassa molt gran i, apa! caminem amunt i avall. Durant la primavera, jo hi trobo tots els encants que imaginar-vos pugueu, pel terme. Aquest any només puc veure’l des de la galeria i, queda tan lluny...

Potser us preguntareu que és el que m’encanta, sento i oloro en aquesta època. Doncs... el paisatge que, l’horta de les terres lleidatanes, ens regala. Enguany, però, un bitxo invisible, no em deixarà admirar la ufanor dels camps de fruiters quan es vesteixen de verd; tampoc no veuré els capolls de llurs flors quan comencen a obrir-se ni quan han esclatat. També m’estarà prohibit olorar-los. Tampoc no podré veure verdejar els camps d’alfals o cereals. Pot ser que, molts no la sentin, tal flaire. Jo, però, trobo plaent acostar-m’hi per captar-la,  pensant, en aquell delitós sabor que tenen les nectarines, préssecs, albercocs... i després, les pomes, les peres i percebre, a la bestreta, el seu gust quan, ja madurs, els assaboreixi.

Em delecta, també, l’olor penetrant de la ginesta que creix pels camins; el brunzir de les abelles; l’aleteigi cants de les aus...

Colors, sons i olors de ma terra,enyoro contemplar-vos, escoltar-vos i olorar-vos.

 

Aquest relat participa al concurs de Relats del Confinament del diari SEGRE.
Vota'l perquè aconsegueixi el premi del públic!

 

 

Temes relacionats
Comenta el contingut

El més...
segrecom Twitter

@segrecom

Envia el teu missatge
Segre
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre