x
Català Castellà
Registra’t | Iniciar sessió Registra’t Iniciar sessió
Menú Buscar
Cercador de l’Hemeroteca
Segre Segre Premium

Sense poder baixar

  • Mercè Moreno
Actualitzada 19/06/2020 a les 13:38

 

Aquest relat participa al concurs de Relats del Confinament del diari SEGRE.
Vota'l perquè aconsegueixi el premi del públic!

M’he despertat aquest matí amb la imatge d’una nòria de fira. No sé si ha traspassat la frontera d’allò que és oníric i s’ha instal·lat en la realitat. La meva realitat. Potser hauria de ser purista i dir sínia, però el que jo continuo veient és una atracció. Comença un dia nou. Un dia que promet ser repetit, igual que l’anterior i l’anterior de l’anterior.

Ara m’adono que no l’han parada. Roda que roda. Com la cançó del molinet. I jo hi estic enfilada. Gira sempre a la mateixa velocitat i en la mateixa direcció. Fa dies que vaig pujar sense sospitar que no  pararia ja. I ara no me’n puc baixar. A vegades el cap em rodola al mateix ritme. I els pensaments i les idees se’m barregen.

Tinc vertigen i por. Noto la boca seca i el cor instal·lat a la gola. Els batecs tenen estereofonia, però només els sento jo. Voldria vomitar tota la foscor que m’ha quedat dins; però no puc. Tinc un tap instal·lat al coll. Fa tants dies que hi estic enfilada que confonc els moments que toco terra i els que toco el cel, metafòricament parlant, és clar. No sé si pujo o baixo. No sé si vaig endavant o endarrere. Miro les altres vagonetes. Una persona només a cadascuna. I a terra, gent fent cua. Separades les unes de les altres. Més val que marxin. No podran pujar, per què s’esperen? Per què van emmordassades? Potser són figurants d’una normalitat nova. Sóc jo només qui els veu? Segons com semblen ninots de playmobil que algun nen ha deixat abandonats. En una de les vagonetes he vist algú que conec, que estimo. Aixeco les mans per saludar-lo, però no em veu. Crido i crido però no em sent. Per què? Ja no vull estar més sola.

Tinc ganes de deslligar-me de la cadena de seguretat i deixar-me anar. I si em llenço al buit?

 

Aquest relat participa al concurs de Relats del Confinament del diari SEGRE.
Vota'l perquè aconsegueixi el premi del públic!

 

 

Temes relacionats
Comenta el contingut

El més...
segrecom Twitter

@segrecom

Envia el teu missatge
Segre
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre