x
Català Castellà
Registra’t | Iniciar sessió Registra’t Iniciar sessió
Menú Buscar
Cercador de l’Hemeroteca
Segre Segre Premium

Petit acompanyament

  • Montse Milan
Actualitzada 19/06/2020 a les 13:41

 

Aquest relat participa al concurs de Relats del Confinament del diari SEGRE.
Vota'l perquè aconsegueixi el premi del públic!

 

Fa uns dies vaig colar-me en un pis. Tenia les portes del balcó obertes de bat a bat i vaig entrar-hi amb certa facilitat. L’ésser que hi viu, una cosa alta i estirada, va provar d’espantar-me al primer intent, però al segon vaig entrar a dins de l’habitacle sense problemes.

La cosa alta i estirada encara no s’ha adonat de la meva presència. Vigilo i em moc quan ella no hi és, tot i que mai acaba de marxar del tot. En els dies que fa que sóc aquí, no l’he vist sortir al carrer cap vegada! Jo, si no tinc aire lliure, m’ofego.

Això té solució, perquè la cosa alta i estirada obre cada dia el balcó i s'asseu a llegir. Aleshores, jo aprofito per treure el nas. Faig petits saltirons perquè quan volo faig un brunzit que m’al·ludeix.

Podria marxar quan volgués, però em fa pena deixar sola la cosa alta i estirada. Es passa el dia de l’habitació al sofà, del sofà al balcó i del balcó a l’habitació. Menja poc i es dutxa cada dos o tres dies. Em sap greu veure-la decaiguda.

Li he sentit la veu un parell de vegades, quan algú li va trucar per telèfon. Amb la segona trucada, fins i tot va riure. Té una rialla clara. Aquell dia va agafar una llibreta i es va posar a dibuixar.

Avui encara va en pijama. I ja es pon el sol! Si pogués… Si m’atrevís… M’agradaria sortir del cau, presentar-me i dir-li que no pateixi, que no està sola, que em té a mi. Ja sé que un simple abellot no té res a fer amb una cosa alta i estirada com ella però, ves, em fa tanta llàstima!

Potser demà m’envalenteixo i li faig un vol d’aparellament. És l’únic que sé fer. Espero que no s’ofengui. Només pretenc animar-la. Sé que som tan diferents! Però voldria fer-li algun regal, arrencar-li un somriure. Perquè a mi, la cosa alta i estirada que és aquesta noia, a mi m’agrada.

 

Aquest relat participa al concurs de Relats del Confinament del diari SEGRE.
Vota'l perquè aconsegueixi el premi del públic!

 

 

Temes relacionats
Comenta el contingut

El més...
segrecom Twitter

@segrecom

Envia el teu missatge
Segre
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre