SEGRE
Lactis

Lactis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer aliment que consumeix l’ésser humà al néixer, com la resta de mamífers, és la llet de la seua mare. Per això encetem aquesta col·lecció dedicada a la cuina del futur amb un producte present des de sempre en la dieta humana. Els lactis contenen proteïnes, lípids i glúcids, són rics en vitamines del grup B, vitamines A i D i minerals com el calci i constitueixen un dels grups principals d’aliments en la nutrició, sobretot, dels nens.

Els humans es van convertir en ramaders fa 10.000 anys, moment en què van començar a munyir cabres, ovelles i vaques prèviament domesticades (a l’Àsia central també es consumeix llet de iak i camell). Sembla que el procés de fermentació de la llet es va descobrir per accident quan un pastor nòmada transportava en el seu cavall una alforja plena d’aquest líquid. La calor, el moviment i els enzims naturals del recipient, elaborat amb budells d’animal, devien provocar la fermentació de la llet, que es va convertir en quallada i sèrum. Aviat els humans van aconseguir dominar els diferents processos de fermentació per allargar el període de conservació dels lactis i obtindre’n mantega, formatges, iogurts, etc.

Tot i que llet i derivats són tradicionalment els reis de les postres, a continuació en veurem diverses aplicacions: en amanida, combinat amb pa, o en una combinació de diferents textures. A més, aprendrem a organitzar un tast de formatges i amb quins productes es poden maridar.

tracking