SEGRE
Ametlles, avellanes, pinyons, nous, pistatxos,...són els protagonistes de les receptes d'aquest capítol.

Fruita seca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ametlles, avellanes, pinyons, nous, pistatxos, castanyes, llavors de gira-sol... es consumeixen des dels temps més remots de la humanitat perquè són aliments de fàcil recol·lecció i conservació.

Són fruites energètiques, riques en hidrats de carboni, vitamines, minerals, i greixos insaturats oleic i linoleic. Nodreixen les cèl·lules del cos, aporten energia ràpida i sacien gràcies a la fibra i proteïna que també contenen. Se’ls considera, doncs, aliments bàsics de la nostra dieta.

Tot i que la fruita seca acompanya amanides, plats de verdura, mandonguilles, farcits o guisats tant de carn o de peix, on regna és a les postres: des d’unes senzilles nous amb formatge o postres de músic fins a tota mena de dolços (torró, panellets, carquinyolis, baclaua, amargs, arnadí, catànies, menjar blanc, crema de cacau, crema de castanya, etc.) i pastissos (la mona de Pasqua, tortada, coca de músic, etc.).

Diana Tautan combina diferents elaboracions (brownie, crumble i ganache) en unes delicioses postres anomenades Textures de fruita seca i protagonitzades per nous, ametlles i avellanes. Diana Duta elaborarà pans de sègol amb panses i nous, a més d’una de les pastes catalanes més conegudes, els carquinyolis. Seguint amb les postres, Aleix Tarragó prepararà un pastís Saint-Honoré, un clàssic de la rebosteria que torna amb força. Clourem l’àpat amb un cafè elaborat per Gal·la Pipó sobre una base de licor de torró.

tracking