SEGRE
El meló és una de les fruites protagonistes dels plats d'aquest capítol.

meló

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui encetem una sèrie de capítols dedicats a un aliment tan essencial com la fruita. Ja vam conèixer, al capítol 4, diferents receptes amb fruita seca i ara explorarem les aplicacions de la fruita dolça, seguit de diversos capítols dedicats a la poma i la pera, la fruita de pinyol (préssecs, nectarines, albercocs) i, finalment, la fruita roja (maduixes, fruites del bosc...).

Dues receptes del present capítol, elaborades per Guillem Garcia Torres, tenen com a protagonista el meló: Gelatina de meló amb gelat de llet merengada, toffe i crumble i una revisió del clàssic Meló amb pernil. Amb un gust dolç suau i refrescant, el meló és una fruita especialment adequada per a l’estiu, perquè aporta una gran quantitat d’aigua (un 80%), a més de vitamines, minerals i sucres que permeten hidratar i nodrir l’organisme de manera sana i natural. La quantitat de sucres és moderada (només unes 50 kcal per 100 g de fruita) i aporta quantitats importants de vitamines i minerals.

Cada cosa al seu temps i les figues a l’agost, diu la dita. És una de les fruites més riques en sucres i suposa unes 70 kcal per 100 grams de fruita fresca. Conté vitamina C i vitamines del grup B, especialment la B9, així com diferents minerals (bàsicament potassi, calci i magnesi). Ricard Palau elabora un Smoothie de figa que aprofita les qualitats d’aquesta fruita estiuenca dolça i perfumada, símbol de la fertilitat i que Plató va anomenar la fruita dels filòsofs.

tracking