SEGRE
Les peres de Lleida són dolces i sucoses, amb un gust i aroma característics gràcies a l'alta insolació de l'estiu i la baixa pluviometria.

pera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Originària de l’Europa oriental, es va començar a cultivar fa 4.000 anys a partir de la selecció de diverses espècies silvestres. Els grecs, i més endavant els romans, van introduir-ne el cultiu a casa nostra. A la demarcació de Lleida hi ha 8.986 hectàrees dedicades a la producció de pera, que el 2018 en van donar 123.737 tones d’aquesta fruita. Les elevades temperatures, l’alta insolació de l’estiu i la baixa pluviometria anual fan que les peres de Lleida siguin dolces i sucoses, amb un gust i aroma característics.

La pera és una fruita amb molta aigua i poques calories (un 80% del pes és aigua,i 100 grams de pera ens aporten unes 50 Kcal). A més, conté fibra soluble, vitamines A, C, B9 o àcid fòlic i minerals com el magnesi i el potassi.

Les receptes d’aquest capítol estan elaborades amb pera conference, una de les varietats de la Denominació d’Origen Pera de Lleida, juntament amb la blanquilla i la llimonera. La conference s’anomena així que perquè es van donar a conèixer durant la Conferencia Nacional de Peres Britàniques el 1895. És consistent i resistent però fàcil de mastegar, per això és ideal per cuinar-la al forn, amb salsa de xocolata o licor sense que s’esmicoli.

Amb brandi i xocolata i ametlla, Diana Tautan presenta les Peres Flamejades amb xocolata arbequina, i Pera amb ametlla; Cristina Nieto cuina Pera de Lleida al Vi i Aleix Tarragó prepara uns dolços pastissets de cabell d’àngel.

tracking