SEGRE
La carn ovina es pot considerar vermella o blanca segons l'edat i l'alimentació que ha rebut l'animal.

Corder

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les ovelles van ser un dels primers animals a ser domesticats per a usos agrícoles. Característiques com una relativa manca d’agressivitat, una mida manejable, l’arribada de la maduresa sexual a una edat jove, una naturalesa social i un alt ritme de reproducció converteixen l’ovella en un animal especialment susceptible a ser domesticat.

A les nostres terres, si parlem d’ovelles ens hem de referir a la raça xisqueta. Menuda, robusta, amb un cap petit i sense banyes, taques negres als ulls, orelles, morro i a l’extrem les potes, la xisqueta és una raça autòctona catalana que sobreviu en ambients de gran duresa com el pirinenc. És l’animal idoni per la seva cria extensiva perquè és una raça rústega, gran caminadora, amb una capacitat de pastoreig molt desenvolupat que li permet aprofitar de forma òptima les pastures fibroses, fins i tot sota la neu. Les seves bones aptituds maternals li permeten criar un corder d’excel·lent qualitat fins i tot en condicions difícils.

La xisqueta s’ubica, majoritàriament, a les comarques lleidatanes del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça, així com en algunes valls de la Ribagorça d’Osca.

En aquest capítol tastem el Costellam d’ovella xisqueta a les fines herbes amb escalivat i aprenem a fer el Servei de corona de corder amb Mireia Ardit. Completarem el menú amb un Steak tàrtar elaborat per Jordi Manlleu a més d’una Amanida de Caviar i un Cafè amb fruites vermelles.

tracking