SEGRE
El carquinyoli, dolç fet amb ametlles típic de Catalunya, Balears, País Valencià, Aragó, Occitània, Sicília i Toscana.

Carquinyolis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients per a 4 persones

50 grams de farina

100 grams de sucre

100 grams d’ametlles crues amb pell

1 ou

Ratlladura d’1 llimona

1 centímetre cúbic de llevat químic

1 tap de vermut

1 ou per pintar

Un grapat de sucre

Barregem la farina amb el llevat fent la forma d’un volcà. Al centre hi col·loquem el sucre, l’ou, la ratlladura de llimona i el vermut. Ho reballem fins a aconseguir una massa homogènia.

Afegim les ametlles senceres amb pell, ho pastem bé i fem una bola. La tapem amb paper film i la deixem reposar mitja hora a la nevera. Preparem el forn a 180 graus.

Fem dos barretes amb la massa que hem tret de la nevera. Han de tenir un centímetre d’altura, aproximadament. Les pintem amb ou i les empolvorem amb sucre. Ho coem al forn durant 20 minuts.

Deixem refredar les peces només fins que les puguem manipular, ja que si les deixem refredar gaire es podrien trencar.

Tallem en diagonal llesques d’aproximadament 1 centímetre, que tornem a posar al forn. Les deixem 5 minuts més per banda, fins que quedin daurades. Es mengen freds i sovint se serveixen amb un vaset de vi dolç, on es poden sucar.

Mediterranis. El carquinyoli és un dolç típic a Catalunya, Balears, País Valencià, Aragó, Occitana, Sicília i Toscana. Tot i que es coneixen amb diferents noms, tenen en comú el fet que són un tipus de bescuit, és a dir, un pa que es cou una segona vegada, sovint tallat en llesques, perquè s’endureixi i es conservi millor.

tracking