SEGRE
La remolatxa comuna prové d'una planta originària de la zona costera del nord de l'Àfrica i es cultiva des de molt antic.

Tàrtar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients (4 persones)

200 grams de remolatxa

200 grams de poma granny smith

200 grams d’alvocat

50 ml de vinagre de Mòdena

15 ml d’oli d’oliva

10 grams de sal

15 grams de micromesclum

Coem la remolatxa en aigua amb una mica de sal. Quan estigui tova, la pelem i la tallem a trossets d’uns dos centímetres quadrats. Preparem les pomes, les pelem i les tallem també en daus.

Preparem dos bols: un l’omplim amb gel i aigua i l’altre, on barrejarem els ingredients, el col·loquem a dins. El gel ajuda que els aliments es mantinguin en el seu punt i no es passin. En el cas de la remolatxa, permet que mantingui ben viu el color morat i en el de les pomes, que no es tornin negres. No obstant, la varietat granny smith és de les que s’oxida més a poc a poc, circumstància que la fa especialment adequada per a l’elaboració de molts plats.

Triturem l’alvocat, l’oli, retalls de remolatxa i vinagre balsàmic i ho afegim al bol amb la resta. Ho remenem fins que obtinguem una textura homogènia.

Emplatem i ho acabem decorant amb el micromesclum. Podem presentar-ho com un pastís, fent servir un motlle rodó, o damunt d’unes torrades de pa.

tracking