SEGRE
El premsat de galtes de porc és un plat tradicional amb un toc exòtic gràcies al formatge amb tòfona.

Premsat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients per a 4

200 grams de galtes de porc estofades

400 grams de ceba

60 grams de tomata semiseca

50 grams de formatge amb tòfona

200 grams de farina

20 grams de sal

20 grams de sucre

20 grams de salsa yakimiku

400 grams de pa al gust

Untem les dos cares del pa amb una fina capa de salsa yakimiku. Aquesta preparació és la reina de les barbacoes japoneses, ja que potencia el sabor de la carn. Porta sèsam, soja, ceba, all, mel i mirin, un vi d’arròs de gust similar al sake però amb un contingut molt més baix d’alcohol. El contrast entre els gustos suaus de la poma i la mel amb el sabor intens de la soja són el tret distintiu d’aquest exòtic condiment. Barregem les galtes de porc tallades a trossets molt petits amb una mica més de salsa i ho afegim tot sobre el pa.

Caramel·litzem les cebes. Les pelem i les tallem en juliana. Tirem un raig d’oli en una paella o cassola, hi afegim la ceba i ho remenem. A poc a poc, les cebes adquireixen un color daurat suau. En aquest moment, hi afegim dos cullerades d’aigua perquè la mescla adquireixi una textura més cremosa i no parem de remenar, sinó es podria interrompre el procés de confitat o cremar-se la ceba. Quan la ceba adquireixi un to torrat, ja està a punt. El temps de cocció pot ser d’entre 40 minuts i una hora, depenent de la intensitat del foc.

Muntem l’entrepà amb la ceba caramel·litzada sobre les galtes de porc i al damunt, la tomata semiseca ben picada. La tomata, quan s’asseca, perd volum, la qual cosa intensifica el seu sabor i la converteix en un condiment ideal per acompanyar diversos tipus d’aliments com per exemple carns. També marida a la perfecció amb el formatge que afegirem a sobre. En aquest cas fem servir formatge amb tòfona, ja que aquest bolet hi aporta un sabor i aroma únics i confereix un toc exòtic a tot el conjunt de la mescla. Finalment, tapem l’entrepà i el posem al forn. Mentre es cou, l’anem premsant i quan l’hàgim emplatat, ja està a punt per servir.

tracking