SEGRE
L'smoothie és un batut de fruites amb una consistència una mica més espessa.

Smoothie

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients

40 mil·lilitres de figa coll de dama fresca congelada

30 mil·lilitres de beguda d’ametlla

5 mil·lilitres de iogurt

5 grams de sucre moreno

20 grams de gel

Coll de dama. Utilitzarem la coneguda com la reina de les figues, la de coll de dama, una de les més apreciades i de gran qualitat. A Alguaire, aquesta varietat ha passat a ser el conreu principal, de manera que concentra gairebé la meïtat de la superfície de producció de tot Catalunya.

Elaboració. Pelem les figues després de seleccionar les més madures i les congelem. Les passem per la batedora per triturar-les juntament amb la llet d’ametlla, el iogurt i el sucre. Ho servim en una copa, acompanyat d’un parell de galls de figa i una palleta.

Suau. La paraula anglesa smoothie prové de smooth, que significa suau. Per tant, un smoothie és un batut de fruites, una beguda cremosa amb una conssistència una mica més espessa que un batut, preparada a base de trossos i sucs de fruita (concentrats o congelats) barrejats tradicionalment amb productes lactis, tot i que en aquesta recepta hem fet servir beguda d’ametlla. La figa amb què hem elaborat l’smoothie aporta vitamina A, potassi, calci i fibra.

tracking