SEGRE
Aquestes postres són conegudes almenys des del segle XVI.

Aquestes postres són conegudes almenys des del segle XVI.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients 

200 grams de pera de Lleida

125 grams de vi negre

80 grams de sucre

10 grams de canyella

Preparació. Fem servir peres conference de la Denominació d’Origen Pera de Lleida. Les pelem, els traiem el cor i les tallem per la meitat. Les peres han de ser de carn prou dura perquè no es desfacin durant la cocció.

Elaboració. Aboquem el vi dins l’olla o cassola que utilitzarem i a continuació hi afegim els 80 grams de sucre i una branca de canyella.

Cocció. Incorporem les peres pelades al vi. No cal que quedin cobertes del tot però sí almenys les 3/4 parts, per tant s’hi ha d’afegir aigua. Ho deixem coure durant uns 25 o 30 minuts, fins que les peres estiguin toves. Les hem d’anar girant, perquè tota la fruita s’impregni del sabor i color del vi. Es pot comprovar si estan cuites punxant la pera amb una vareta. Si s’hi enfosa fàcilment, ja està a punt. Les reservem a la nevera.

Emplatem les peres tallades en galls i les reguem amb l’almívar que ens ha quedat de reduir el vi. Es poden servir fredes o tèbies.

Variants. En el moment de coure les peres amb el vi a la cassola s’hi pot afegir la pell d’una taronja evitant al màxim la part blanca, ja que és molt amarga. També hi ha qui hi afegeix pell de llimona, anís estrellat o clau. Podem servir les peres acompanyades de gelat o nata muntada (n’intensifica la dolçor) o amb iogurt, provocant un contrast àcid. I no cal dir que com més bo sigui el vi, millor serà el resultat final.

tracking