SEGRE
La tarteta de fruita fresca porta maduixa, kiwi, mores i gerds.

Tarteta de fruita fresca vermella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients

977 grams de pasta brisa/sable

350 grams de crema pastissera

85 grams de maduixa

85 grams de kiwi

85 grams de mores

85 grams de gerds

Pasta brisa. La fem barrejant 250 grams de mantega amb 125 de sucre de llustre. Quan no quedi cap grumoll, hi afegim 100 mil·ligrams d’ou i 2 grams de sal. Per últim, hi incorporem 500 grams de farina fluixa i ho barregem durant el mínim de temps possible. Ha de reposar entre una i dos hores abans d’utilitzar-la.

Estirem la massa amb un corró. Quan estigui ben plana en tallem un cercle el diàmetre del qual sigui més gran que el de la tarteta.

Emmotllem la tarteta enganxant el cercle de massa al fons del motlle. Fem pressió amb els dits al centre i continuem cap als extrems, perquè no quedi aire entre la massa i el motlle, si no durant la cocció la massa augmentaria de volum i la tarteta seria irregular. Amb un ganivet, tallem la pasta que sobri pels laterals i punxem

el fons de la tarteta per assegurar- os que no hi ha gens d’aire.

La cocció la fem amb el forn a una temperatura de 180-200 graus. Hem de cobrir la base amb paper de 

forn i posar-hi llegums secs o petites peses perquè no pugi.

Crema pastissera. Serveix per omplir la tarteta. S’elabora amb 1 litre de llet, 150 grams de sucre, 95 grams de midó, 180 mil·lilitres de rovells d’ous i 1 gram de vainilla. Infusionem la llet amb la vainilla. Paral·lelament, barregem el sucre, els rovells i el midó amb les varetes. Escaldem la barreja anterior amb la llet infusionada i colada. Posem la crema al foc i al primer bull la retirem. Immediatament ho aboquem en un recipient i ho cobrim amb un paper de film que toqui directament la crema perquè no es faci crosta (hi farem uns quants forats perquè respiri)

Decoració. Un cop tinguem refredades la pasta brisa i la crema pastissera, omplim les tartetes amb la crema amb l’ajuda de la mànega pastissera. A sobre, hi disposem la maduixa i el kiwi tallats a trossos i per acabar, les mores i els gerds.

tracking