SEGRE
Les 'Gyozas de poltre' és una elaboració innovadora amb carn de poltre.

Gyozas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients (per a 4 persones)

750 grams de carn de poltre

45 grams de pastanaga

70 grams de ceba

2 grans d’all

40 grams de porro

1 gram de sal

Llorer

Pebre

5 grams d’oli d’oliva verge extra

10 mil·lilitres de salsa de soja

20 unitats de pasta wonton

200 grams d’ossos de poltre

80 grams de bolets de temporada

Rostim els ossos al forn i els reservem. D’altra banda, pelem l’all i tallem la ceba, la pastanaga i el porro a trossos grans. Tallem la carn a daus i la salpebrem generosament, ja que el poltre té un sabor dolç. Sofregim les verdures, la carn i el llorer. Hi afegim el vi negre i deixem que s’evapori l’alcohol. A continuació, hi afegim els ossos rostits i ho deixem coure a foc lent durant una hora aproximadament. La de poltre és una carn molt tendra que no necessita més temps de cocció.

Rectifiquem de sal, colem el caldo i el reservem. Separem la carn i les verdures dels ossos. Tallem les verdures molt fines i esmicolem la carn i ho barregem. Hi afegim la salsa de soja i ho tornem a mesclar perquè s’integri.

Farcim la pasta wonton posant-hi la barreja anterior al centre. La tanquem en forma de mitja lluna i ho assegurem fent-hi uns petits plecs. Així obtindrem el que es coneix com a gyoza o cresta japonesa. La pasta wonton és similar a la italiana però més prima, fet que s’ha de tenir en compte al manipular-la, ja que es trenca fàcilment. Marquem les gyozas a la planxa per la part plana.

En una paella hi aboquem una mica del caldo que havíem reservat anteriorment i hi bullim les crestes per la part no plana durant un temps màxim de dos minuts. El caldo ha d’estar calent però sense que arribi a bullir. Mentre acabem les gyozas podem aprofitar per saltar els bolets. Rectifiquem de sal.

Emplatem posant a la base del plat una mica del brou amb què hem acabat de coure les crestes, a continuació disposem les crestes en forma de flor i, al centre, els bolets. Acabem el plat amb una mica de cibulet picat. El cibulet té un sabor i gust similar a la ceba, però menys intens i més delicat. S’ha de tenir en compte que sempre l’hem d’afegir a l’últim moment. Aquest acompanyament, juntament amb el fet que la carn de poltre és molt saborosa, dóna com a resultat un plat molt gustós, que es desfà a la boca.

tracking