SEGRE

Costellam d'ovella xisqueta a les fines herbes amb escalivat

El costellam d'ovella xisqueta, cuinat al forn i a la planxa, es combina amb escalivada i herbes aromàtiques.

El costellam d'ovella xisqueta, cuinat al forn i a la planxa, es combina amb escalivada i herbes aromàtiques.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients (4 persones)

1 kg. de costelles de corder

10 grams de timó fresc

10 grams de romaní fresc

10 grams d'alfàbrega fresca

10 grams de julivert

50 grams de pa ratllat

50 grams de formatge parmesà

50 grams de pistatxos

50 grams de patates

50 grams de ceba

50 grams de carabassó

50 grams de mostassa

100 mil·lilitres d'oli d'oliva

5 grams de sal

1 gram de pebre

Elaboracions. La cuixa i l'espatlla, les parts més magres i les que més proteïnes aporten, són ideals per fer al forn, guisades o a la brasa. Les costelles, més gustoses, són les reines de la brasa. En aquesta ocasió, però, les cuinem a la planxa i al forn, acompanyades amb verdures escalivades i patata (un aliment ric en carbohidrats) per aconseguir un plat complet i equilibrat.  

Preparem el costellam tallant-lo a mà perquè el pal quedi sencer en cada costella. Alguna no té pal, però sí la carn que li dóna la mateixa forma. S'ha de raspar i netejar les restes de carn i greix de cada os. Ho salpebrem i el marquem a la planxa fins que quedi daurat.    

Pintem la base de les costelles amb mostassa. Preparem una massa homogènia amb pa ratllat en pols, formatge parmesà, herbes aromàtiques picades i pistatxo i ho repartim per sobre la mostassa.

Cocció. Ho deixem al forn durant 10 minuts a 200 graus de temperatura. 

Escalivada. Preparem una escalivada amb pebrot vremell i verd, albergínia i tomata. Ho muntem en un motlle, que serà el centre del plat. Hi afegim la pata cuita, les costelles i ho decorem amb herbes aromàtiques. 

Propietats. La carn d'ovella és rica en zinc i ferro, font de proteïna i vitamines del grup B que només trobem en aliments de procedència animal. Totas aquests nutrients contribueixen a enfortir el sistema immunitari i millorar el desenvolupament cognitiu, a la regeneració de les cèl·lules, al transport d'oxigen, a la síntesi de l'ADN i al correcte funcionament del sistema cardiovascular. 

tracking