SEGRE
Corona de xai amb guarnició de patata.

Servei de corona de corder

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients (4 persones)

1 costellam de corder

100 grams de patata

20 mil·lilitres d'oli d'oliva

Herbes aromàtiques al gust

Sal

Pebre

La corona de corder és un plat que destaca per la seua presentació. A més, es tracta d’una manera diferent de presentar les costelles, ja que normalment es fan a a la brasa o a la planxa..  

Netegem el costellam tallant-lo a mà perquè el pal quedi sencer en cada costella. S'ha de raspar i netejar les restes de carn i greix de cada os. De forma opcional, cada tres costelles, es pot fer un tall sense arribar al final, d’aquesta manera la seua cocció serà més fàcil.   

Enfornem el costellam tapant els ossos amb paper d’alumini després de salpebrar-los, així no es ressecaran. La temperatura del forn serà a 180 graus durant uns 40-45 minuts.

Guarnició. Agafem una làmina de patata i hi fem uns talls al mig. Amb un ganivet ben afilat, fem un tall alternant les bandes i tallant per la meitat del gruix de la patata. Fem el mateix en sentit contrari, fixant-nos que la banda que abans estava a dalt, ara passa per sota del ganivet. Així s’aconsegueix que hi hagi dos peces entrellaçades. Es talla per la meitat entre els orificis per obtenir les baules de la cadena i es netegen els orificis perquè siguin quadrats. Com més gran sigui la primera peça, més baules tindrà la cadena. La fregim i l’emplatem al voltant del costellam.

tracking