SEGRE

Truita de riu, meló a la planxa, pebrot i vinagreta de fonoll

La truita es presenta a daus, combinada amb el meló a la planxa.

Truita de riu, meló a la planxa, pebrot i vinagreta de fonoll

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients (4 persones)

200 grams de truita de riu

250 grams de meló

400 grams de sal

500 grams de sucre

150 grams de mesclum

200 grams de pebrot

10 grams de fonoll

75 mil·lilitres d'oli d'oliva extra verge

75 mil·lilitres de vinagre

5 grams de sal

Netegem bé la truita de riu i la filetegem. Marinem els filets cobrint-los totalment amb una barreja de sucre, sal i fonoll i els deixem reposar dos hores. A continuació rentem els filets, els eixuguem i els suquem amb oli. Els assequem i els tallem en làmines ben fines.

Escalivada. Posem els pebrots en una plata de forn, hi tirem una mica d’oli per sobre i l’escalivem uns 10 minuts a 180 graus. Els girem i els deixem fer 10 minuts més. Quan estiguin freds, els pelem, els tallem en tires i retirem les llavors.

Confitura. Amb el pebrot vermell també elaborarem una confitura que farem servir com a base del plat. Posem els pebrots ja escalivats en una cassola, hi afegim el suc que han deixat anar mentre s’escalivaven i ho deixem coure a foc lent. Hi tirem el sucre i ho deixem bullir durant uns 15 minuts.

Meló. El tallem en daus i els cuinem a la paella, només volta i volta fins que quedin ben daurats. Els reservem.

Preparem el filet i a sobre hi posem els talls de pebrot escalivat, ho alternem amb làmines fines de meló i ho tapem amb un altre filet. Ho tallem a daus tot junt. 

Vinagreta de fonoll. A una base de mostassa hi anem incorporant l’oli, vinagre de poma, sal i fonoll picat a ganivet fins que quedi una textura homogènia.

Emplatem alternant daus de meló fregits amb els daus de truita farcits i els decorem amb brots. Al costat hi posem una mica de confitura de pebrot, hi afegim el mesclum i l’amanim amb la vinagreta de fonoll. Ja està a punt per servir.

tracking