SEGRE
La coca de llardons està feta utilitzant el sagí fregit del porc que li dóna el seu sabor característic.

Coca de llardons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients (4 persones)

66 grams de full francès

33 grams de llardons

6 centilitres d’ou

13 grams de pinyons

13 grams de sucre 

Piquem els llardons en una picadora o amb ganivet, mai en una batedora, perquè es convertiria en una pasta.

Massa. Enfarinem la superfície de treball i el corró perquè no s’enganxi la massa quan la treballem. Estirem la làmina de massa de pasta fullada amb el corró fins que tingui una forma rectangular i sigui el triple de llarga que d’ampla, aproximadament. Al mig, col· loquem la mantega i pleguem la massa al seu voltant com si fos un sobre.

Plecs. Treballarem la massa plegant-la moltes vega· des amb l’objectiu que el nombre de capes es multi· pliqui (la pasta de full, en castellà, es diu milhojas). Així, a l’enfornar-la, l’aire que queda entre les capes s’expandeix i produeix una pressió que aixeca les fines fulles de massa.

Repartim en una meitat del rectangle de la massa els llardons. Dobleguem la part de massa sense llardons sobre l’altra i hi passem per damunt el corró. Una vegada els llardons estan integrats a la massa, l’estirem fins a donar-li de nou forma rectangular. La girem 90 graus i la pleguem en tres parts portant les dues cap al centre. La tornem a estirar amb el corró i la tornem a plegar i, així, successivament. A cada volta que fem, el nombre de capes de la pasta de full es multiplica per tres.

Pintem la coca amb ou batut, així agafarà un to daurat i brillant. A continuació, repartim al damunt una bona quantitat de pinyons i, finalment, afegim el sucre.

Introduïm la coca al forn, que hem preescalfat a 180 graus, i deixem que es faci durant uns 15 minuts. Quan estigui daurada, ja es pot treure i deixar-la refredar.

tracking