SEGRE
El pa d'embotit és un pa enriquit amb ingredients com la llangonissa, el bacó o la ceba.

pa d'embotit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients 

1 kg de farina 250 W

300 grams de bacó

300 grams de llonganissa

150 grams de ceba deshidratada

20 grams de sal

15 grams de llevat premsat

200 grams de massa mare

500 centilitres d’aigua

100 grams de formatge ratllat 

Massa mare. L’haurem preparat el dia abans, amb llevat premsat, farina, aigua i sal. La deixem fermentar unes 8 hores a temperatura ambient i de 8 a 10 hores més a uns 4 graus de temperatura.

Pastem tots els ingredients a la cubeta. Diluïm el llevat amb aigua i afegim la farina de blat. Remenem i ho pastem durant 7 minuts a primera marxa. A continuació, afegim la sal i la massa mare. De massa mare en farem servir uns 200 grams i és important que no estigui ni molt fermentat ni poc. Pastem 3 minuts a segona marxa. Al final, incorporem el bacó, la llonganissa i la ceba deshidratada.

Repòs. Deixem reposar la massa tota sencera durant una hora. És en aquest procés en el qual es genera la major part del sabor del pa. La dividim en peces de 25 grams, aproximadament, a les quals podem donar forma rodona o llarga. Les deixem fermentar a una temperatura d’entre 22 i 26 graus fins que doblin el seu volum inicial. Les hem de cobrir amb un plàstic per evitar que la massa formi pell. Aquesta fermentació secundària prolonga el desenvolupament del sabor però amb un efecte menys significatiu que la fermentació primària.

Coem les peces al forn a 220 graus durant 15 minuts i les deixem reposar en reixes abans de servir-ho.

Pa enriquit. Aquest tipus de pa pertany a la categoria dels pans enriquits, elaborats amb ingredients bàsics com el pa comú més altres amb valor nutricional, en aquest cas la llonganissa, el bacó i la ceba, però que també poden ser lactis, llavors, fruita seca, etc. En aquestes especialitats, la massa mare és menys influent perquè els ingredients inclosos ja aporten sabors, aromes i conservació.

tracking