SEGRE

ESPECIAL

Naut Aran - La destinació turística i esportiva més gran de la província

S'han efectuat grans inversions en matèria esportiva per potenciar l'arribada de visitants durant tot l'any

Naut Aran ha focalitzat els esforços a embellir els pobles i convertir-los en un atractiu per als visitants.

Naut Aran ha focalitzat els esforços a embellir els pobles i convertir-los en un atractiu per als visitants.NAUT ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi aranès de Naut Aran s’ha convertit en una referència dins del mateix territori, de la província i de la Comunitat Autònoma a l’hora de ser escollida com una destinació a visitar per part del turisme, no només nacional, sinó també internacional. És a la reflexió que arriba el seu alcalde, César Ruiz-Canela, després d’analitzar detingudament com han gestionat aquests gairebé dos anys i mig de legislatura. Enguany comptaven amb un pressupost aproximat de 6.700.000 euros amb el qual han dut a terme diverses iniciatives de renom que serviran per potenciar el municipi en tots els aspectes.

En primer lloc, la construcció a la fi d’aquesta primavera-principis d’estiu d’un dels equipaments més utilitzats per tots els esportistes de dues i quatre rodes: el pump track de Naut Aran situat a Arties. Aquest complex, que consisteix en un circuit de 950 metres quadrats de pujades i baixades, s’ha convertit en un complement perfecte per a les persones que volen fer bicicleta, però no tenen els coneixements necessaris per ficar-se en plena muntanya. A l’iniciar aquest projecte es va pensar també en la possibilitat que els més petits i iniciats poguessin també gaudir d’aquest lloc situant així un petit pump track també per a ells.

Naut Aran s’ha convertit amb el pas dels anys en el màxim aliat dels esports alternatius i de les persones que els practiquen, perquè ben aviat també començarà la construcció d’un skate park de més de 500 metres quadrats amb el qual pretén atreure un gran volum de visitants i acontentar els practicants d’aquest esport, que no té cabuda actualment a la Val d’Aran.

Així mateix, el municipi compta també amb dues vies ferrades, a Arties i Unha, una zona d’escalada a Bagergue, un camp de futbol oficial per a fer partits de lliga en què venen equips com l’Espanyol o el Lleida o altres atractius com una zona d’escalada indoor a Tredòs, la zona d’Enduro “Enduromies” o una piscina municipal a Salardú.

César Ruiz-Canela destaca que “Naut Aran no sols vol ser una referència en els esports d’hivern, sinó que pretenem també ser-ho la resta de l’any. És per això que som el municipi que té més equipaments esportius de tota la província i no parem de pensar en noves oportunitats de futur per promocionar el nostre entorn”.

Precisament sobre l’entorn, Ruiz-Canela afirma que “Naut Aran és el segon municipi en extensió més gran de tot Catalunya i, gràcies a això, tenim un patrimoni natural únic”.

En aquest sentit, el municipi compta amb al voltant de 70 llacs entre els quals destaquen la zona de Colomèrs o el Lac de Mar, un dels més visitats durant aquest passat estiu o cims com l’icònic Montarto.

D’altra banda, Naut Aran ha focalitzat durant els últims anys els seus esforços a embellir els seus pobles i convertir-los en un atractiu propi per a visitar-los. En aquesta línia, s’ha accedit a la distinció de Viles Florides en totes les localitats i s’ha creat així una ruta de Viles Florides de Naut Aran.

Sobre això, Ruiz-Canela explica que “totes les pedanies juntament amb l’ajuntament han aconseguit la certificació de Viles Florides, mostrant un costat diferent de les nostres poblacions per ser un destí de referència no sols a escala nacional, sinó que també a escala internacional”.

Des de l’ajuntament de Naut Aran s’ha treballat activament per poder oferir la millor imatge possible dels seus entorns i convertir-los en una referència a escala territorial, provincial i fins i tot estatal. Amb tots els projectes creats durant aquests últims anys i els que es crearan pròximament, es converteix en un dels pocs llocs en els quals es treballa activament per a la desestacionalització, és a dir, no dependre únicament de la temporada d’hivern de Baqueira-Beret. Actualment, Naut Aran és la desena destinació turística de tot Catalunya.

Un dels equipaments més utilitzats pels esportistes és el pump track.

Un dels equipaments més utilitzats pels esportistes és el pump track.NAUT ARAN

César Ruiz-Canela, alcalde de Naut Aran.

César Ruiz-Canela, alcalde de Naut Aran.NAUT ARAN

tracking