SEGRE

Lleida, un lloc idíl·lic per als esports d'aventura

El Pirineu i les Terres de Lleida s’han consolidat com un dels paradisos europeus dels esports d’aventura

Descens de ràfting ahir a la Noguera Pallaresa.

Descens de ràfting ahir a la Noguera Pallaresa.RUBBER RIVER RAFTING

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Pirineu i les Terres de Lleida s’han consolidat com un dels paradisos europeus dels esports d’aventura. Des del ràfting, el barranquisme, l’ala delta o el parapent, al senderisme, la BTT, la navegació en canoa o els viatges en globus, més de 200 empreses ofereixen fins a cinquanta disciplines esportives outdoor de tota mena, tranquil·les algunes i electritzants les altres.

El Prepirineu és una zona de grans embassaments (espais idonis per gaudir dels esports aquàtics), i a la qual es pot accedir, entre altres mitjans, amb el panoràmic Tren dels Llacs, ideal per a una escapada familiar, que parteix de la capital, Lleida.

Una de les activitats més demandades és recórrer en caiac el riu Noguera Ribagorçana pel congost d’un dels paratges més espectaculars, Mont-rebei, des dels embarcadors de Masieta, Montfalcó i Corçà, on diverses empreses gestionen l’activitat. Al seu torn, també hi ha la possibilitat de fer senderisme per la seua impressionant i vertiginosa passarel·la. Tanmateix, roman tancat als senderistes a causa del despreniment que va registrar el novembre passat i que va tallar el camí que el recorre, encara que sí que es pot recórrer el congost en caiac pel riu Noguera Ribagorçana des dels embarcadors de Masieta, Montfalcó i Corçà, on diverses empreses gestionen l’activitat. L’Ajuntament d’Àger, a la Noguera, ha aprovat una tramitació d’emergència per contractar un servei que repari el despreniment.

Per a aquells als que els agrada ‘perdre’s descobrint nous llocs’, el Pirineu de Lleida acull aquest any nou festivals de senderisme. Aquests, pensats per a tota la família, tenen lloc entre els mesos de maig i octubre a l'Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès i la Vall d’Aran i té una durada d’entre dos i set dies.

Les rutes de senderisme combinen diferents itineraris; uns de més familiars i per a gent gran que transcorren en camins més senzills i després propostes per als més habituats a recórrer llargues distàncies. El millor d’aquests festivals de senderisme és que permet conèixer, no només el sorprenent Pirineu català, sinó també la seua cultura local, gastronòmica i museística. El fet que sigui local promou un

turisme sostenible, saludable i de proximitat.

El territori de Lleida ha acollit aquest any El Festival de Senderisme de la Conca Dellà (del 21 al 23 de maig), la Cerdanya Happy Walking (del 10 al 13 de juny), el Festival Camina Pirineus Alt Urgell (del 23 al 27 de juny) i el Vall d'Aran Walking Festival (del 28 de juny al 4 de juliol). Pròximament tindran lloc el Festival de Senderisme Vall Fosca - Pirineus (del 15 al 18 de juliol), el Summit Vall d’Aran Festival (del 23 al 29 d’agost), el Senderi - Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu (del 3 al 5 de setembre), el Festival de Senderisme del Solsonès (el 18 i 19 de setembre) i el Vall de Boí Trek Festival (del 9 al 12 d’octubre). Els esmentats festivals estan coordinats per l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), a través de la Taula de Camins, i compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Els organitzadors subratllen que aquests festivals compleixen rigorosament les mesures de seguretat requerides per a esdeveniments a l’aire lliure, a més del fet que el mateix senderisme ja és una activitat saludable, que es practica amb grups petits i en espais oberts no massificats.

Imatge d’arxiu d’aficionats al parapent a la Serra del Montsec

tracking