SEGRE

Com viatjar als Estats Units amb l'autorització ESTA sense visat

Es tracta d’un permís fàcil d’aconseguir per poder accedir al país

Imatge d'un passaport i un bitllet d'avió.

Com viatjar als Estats Units amb l'autorització ESTA sense visat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ESTA és un permís de viatge per poder viatjar als Estats Units sense visat i és obligatori per a tots aquells viatgers que arribin per avió o vaixell al país americà, encara que sigui només per fer escala. Només els viatgers que estiguin en possessió d’un visat o un passaport nord-americà no tenen obligació de sol·licitar-ho. També és obligatori sol·licitar un ESTA per als menors d'edat.

El permís ESTA Estats Units caldrà tenir-ho especialment en compte a partir del 8 de novembre, quan els viatgers procedents de la Unió Europea i del Regne Unit podran tornar a viatjar als EUA per unes vacances o per negocis. No serà necessària la quarantena en arribar, però els majors de 12 anys han de poder mostrar un certificat de vacunació i una prova Covid-19 amb resultat negatiu.

En què consisteix un 'ESTA'?

ESTA són les sigles d’“Electronic System for Travel Authorization” (en català, “Sistema Electrònic per a l’Autorització de Viatge”). Un ESTA no és un document físic, sinó una mena de visat electrònic alternatiu per als Estats Units d’Amèrica. És obligatori sol·licitar-ho, com a mesura de seguretat de l’Oficina de Duanes i Protecció Fronterera dels Estats Units. Això permet controlar tots els viatgers per endavant, i excloure les persones no desitjades. Les companyies de transport, incloses les companyies aèries i navilieres, comproven abans de la sortida que tots els passatgers tenen un ESTA en vigor. Ho fan buscant el nombre de passaport del viatger a la base de dades amb els permisos de viatge assignats de l’Oficina de Duanes i Protecció Fronterera dels Estats Units.

Com sol·licitar-lo?

El procés per sol·licitar ESTA Estats Units és ràpid i senzill amb el formulari online –es tarda uns cinc minuts–. El preu és de 29,95 € per persona i es pot pagar a través de Visa, Mastercard, American Express, Sofort Banking i PayPal.

Quan l’ESTA sigui aprovat, es confirmarà per email i missatge de text (SMS) –en cas urgent, en poc més d’una hora de mitja–. També es pot sol·licitar un ESTA per a una altra persona o per a un grup de viatgers d’una sola vegada. Es pot recordar que l’ESTA no és un visat i tampoc no pot substituir-lo. En certs casos, depenent del propòsit de viatge, no n’hi ha prou amb sol·licitar un ESTA i es requereix un visat específic.

Està permès romandre un màxim de 90 dies als Estats Units. Des del moment en què es concedeix l'ESTA, aquest és vàlid durant dos anys. Això significa que durant aquell període total de dos anys és possible fer múltiples viatges als Estats Units, com en el cas dels visats d’entrada múltiple. Tanmateix, cada viatge individual no ha de durar més de 90 dies. No es permet que els viatgers surtin dels Estats Units durant un curt període de temps i tornin a entrar per renovar el límit de 90 dies. Tanmateix, no existeix una regulació específica sobre això. Un funcionari de l’Oficina de Duanes i Protecció Fronterera dels EUA. prendrà la decisió final sobre l’admissió d’una persona al territori dels Estats Units. Durant el procés de sol·licitud d’un ESTA USA, el sol·licitant ha de declarar que està d’acord amb la irrevocabilitat de la decisió de l’Oficina de Duanes i Protecció Fronterera dels EUA. Per tant, no és possible objectar el rebuig sota cap circumstància.

L'ESTA està connectat digitalment al passaport del viatger. Quan el passaport expira, la validesa de l’ESTA expira immediatament. Per tant, en aquest cas serà necessari tornar a sol·licitar un visat electrònic del tipus ESTA amb el nou passaport per poder continuar viatjant als Estats Units.

tracking