SEGRE

TECNOLÒGIA

El Samsung Galaxy S8 s'estrena aquest divendres amb el seu assistent virtual a mig gas

Surten a la venda a partir de 809 euros

El Samsung Galaxy S8 s’estrena aquest divendres amb el seu assistent virtual a mig gas

El Samsung Galaxy S8 s’estrena aquest divendres amb el seu assistent virtual a mig gasEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou telèfon intel·ligent de Samsung, el Galaxy S8, arriba demà divendres a Espanya, però els seus usuaris hauran d’esperar encara per utilitzar dos de les seues grans novetats: la interacció per veu amb el seu assistent virtual Bixby i la manera DeX per utilitzar el mòbil com un ordinador.

L’element més destacat del nou terminal és la seua pantalla, de 5,8 polzades per al Galaxy S8 i de 6,2 per al S8+, i amb resolució de 2.960x1.440 polzades.

En aquesta ocasió, la tecnològica sud-coreana ha reduït gairebé per complet els marcs horitzontals -verticals no té-, ha optat per un format 18,5:9 i ha eliminat el botó de menú -a la pantalla s’ha habilitat una zona sensible a la pressió que fa les mateixes funcions.

La segona gran novetat del S8, l’assistent virtual Bixby, arriba a mig gas perquè la seua funcionalitat d’interacció per veu encara no està disponible i no s’ha establert de moment data per a la seua activació, que serà en el "mig termini".

Samsung, que ja va avisar en la presentació del terminal que la intel·ligència artificial de l’assistent s’aniria polint de forma gradual, implementarà primer la interacció per veu en els idiomes anglès i coreà i més endavant en espanyol llatí. El castellà es posarà en marxa abans que acabi el 2017.

Els usuaris del Galaxy S8 sí que podran utilitzar les funcionalitats de Bixby que no impliquen la veu: gestió de recordatoris, obtenció d’informació -meteorològica, esportiva, periodística- mitjançant "targetes grans", i ús integrat amb la càmera per reconèixer i oferir informació de llocs, detectar objectes i suggerir la seua compra -gràcies a un acord amb Amazon-.

Una altra de les funcionalitats assenyalades del S8 és que podrà utilitzar-se com un ordinador quan s’associï a un "doc" que el connecta a una pantalla i a un teclat. Una vegada enllaçats, el sistema operatiu s’adapta a una sessió d’escriptori amb un format de finestres (DEX).

DEX estarà disponible a Espanya en la segona setmana de maig, segons Samsung.

En l’apartat gràfic, el S8 compta amb una càmera principal de 12 megapíxels i una de frontal de 8 megapíxels amb autofocus i reconeixement facial. Ambdues tenen una obertura f/1.7.

Submergible, el nou Galaxy ofereix amb tres mesures de seguretat biomètrica: es podrà desbloquejar mitjançant reconeixement facial, amb l’empremta dactilar o amb l’iris.

A l'interior, té una memòria RAM de 4 gigues, un emmagatzemament de 64 GB que pot ampliar-se en uns altres 256 gigues i bateries de 3.000 i 3.500 mil·liamperes per hora.

Els terminals estaran disponibles a partir de divedres en els colors plata, negre i gris violaci i els seus preus són de 809 euros per al model més petit i de 909 euros per al S8+.

Malgrat la demora en les dos funcionalitats citades, Samsung és optimista amb l’acollida que tindrà el terminal a Espanya, ja que està registrant "bones dades de prereserves", segons el vicepresident de la companyia, Celestino García.

Amb el seu nou telèfon de gamma alta, Samsung vol deixar enrere definitivament l’escàndol del Note 7, el "phablet" que va haver de retirar del mercat per un problema d’ignició a les bateries d’alguns terminals.

tracking