SEGRE

Facebook va donar a Huawei un accés especial a les dades dels seus usuaris

Facebook

Facebook va donar a Huawei un accés especial a les dades dels seus usuaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xarxa social Facebook va admetre aquest dimarts haver donat a Huawei i a unes altres tres empreses xineses (Lenovo, OPPO i TCL) un accés especial a les dades dels seus usuaris, van informar mitjans nord-americans. Es tracta d’acords entre Facebook i aquests fabricants xinesos per facilitar als usuaris l’accés als serveis de la xarxa social. La companyia de Silicon Valley va defensar que aquests acords van estar "controlats des del principi" i que va aprovar les experiències resultants. També va assegurar que Huawei no va emmagatzemar als seus servidors les dades dels usuaris, sinó que els va utilitzar sol per als dispositius.

Congressistes i funcionaris de seguretat nacional dels EUA han alertat en els últims anys de la possibilitat que el Govern de la Xina tingui accés als servidors de Huawei. De fet, el Pentàgon va prohibir el mes passat la venda de telèfons d’Huawei i ZTE a les seues instal·lacions, per considerar que l’ús d’aquests aparells suposa "un risc inacceptable" davant de la sospita que participen en tasques d’espionatge per a Pequín.

L’admissió d’aquests acords entre Facebook i els fabricants xinesos es produeix en un moment delicat per a la xarxa social, escatxigada per diversos escàndols de privacitat.

L’últim va esclatar el març amb Cambridge Analytica, empresa que va utilitzar dades de Facebook per elaborar perfils psicològics de votants que suposadament van vendre, entre d’altres, a la campanya de l’ara president, Donald Trump, durant les eleccions de 2016.

Aquest escàndol va forçar el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, a comparèixer davant del Congrés dels EUA i l’Eurocambra.

tracking