SEGRE

ECONOMIA FÒRUM INTERNACIONAL

Huawei assegura a Davos que no és una amenaça

Credit Suisse alerta de l’economia xinesa

El president brasiler, Jair Bolsonaro, a la cimera de Davos.

El president brasiler, Jair Bolsonaro, a la cimera de Davos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Huawei, Liang Hua, va assegurar ahir que l’empresa vol ser un impulsor del futur digital i que no és en cap cas una amenaça. “Som col·laboradors del futur de l’economia digital, no un rival que suposi una amenaça per a la societat del futur”, va assegurar al Fòrum Econòmic de Davos.

Paral·lelament, el govern xinès va insistir els EUA a no presentar davant de les autoritats canadenques una petició d’extradició de la directora financera de Huawei, Meng Wanzhou, en llibertat sota fiança al Canadà.

D’altra banda, Credit Suisse veu poc probable la irrupció d’una nova crisi de deute sobirà com la que es va viure fa una dècada, si bé detecta alguns focus de risc que cal vigilar, com l’elevat endeutament de la Xina, comparable al de l’Estat espanyol d’ara fa deu anys.

Mentrestant, el nou president del Brasil, l’ultradretà Jair Bolsonaro, va exposar al Fòrum de Davos i per primera vegada a nivell internacional les reformes econòmiques liberals que planeja emprendre el seu Govern, entre les quals figuren la reducció de l’Estat i la rebaixa de les càrregues fiscals per als empresaris.

tracking