SEGRE

TECNO

Youtube retira "desenes de milers" de vídeos de l'atemptat de Nova Zelanda

Facebook va retirar 1,5 milions de vídeos només en les primeres 24 hores

Youtube retira

Youtube retira "desenes de milers" de vídeos de l'atemptat de Nova ZelandaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Youtube ha anunciat avui que ha retirat de la seua plataforma "desenes de milers" de vídeos que mostraven l’atemptat terrorista de divendres passat a Christchurch (Nova Zelanda), que va causar mig centenar de morts i 50 ferits i que va ser retransmès en directe a Facebook.

En un comunicat, la pàgina de vídeos propietat d’Alphabet (matriu de Google) va explicar que el volum d’enregistraments de l’atac pujats a la xarxa per usuaris a partir de la retransmissió original, que va ser eliminada immediatament, "no té precedents tant per la seua escala com per la seua rapidesa".

La velocitat a què els vídeos van ser penjats a Youtube en les hores posteriors a l’atemptat va arribar a assolir una nova pujada cada segon, va indicar la companyia, que va assegurar que havia eliminat aquells comptes que "promovien o glorificaven l’ocorregut".

Encara que el procediment habitual de la firma per determinar si un contingut ha de ser eliminat en violar els seus termes d’ús inclou observadors humans que revisen la preselecció feta per un sistema d’intel·ligència artificial, en aquest cas Youtube en va prescindir i va automatitzar el procés per agilitzar-lo.

El fet que la matança es retransmetés en directe ha posat el focus a les xarxes socials.

Facebook va indicar el diumenge que havia retirat 1,5 milions de vídeos només en les primeres 24 hores, dels quals 1,2 milions van ser eliminats de la plataforma abans que la resta d’usuaris poguessin veure’ls.

tracking