SEGRE

TECNOLOGIA

Huawei bat marca de vendes a la Xina amb una quota de 42% en el tercer trimestre

Ha crescut un 66%

Huawei bat marca de vendes a la Xina amb una quota de 42% en el tercer trimestre

Huawei bat marca de vendes a la Xina amb una quota de 42% en el tercer trimestreEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multinacional tecnològica xinesa Huawei ha batut els seus rècords de vendes a la Xina en el tercer trimestre d’aquest any amb un creixement del 66 %, la qual cosa ha elevat la seua quota de mercat fins el 42 %, molt per davant de tots els seus competidors.

Segons ha publicat avui la firma d’investigació de mercat Canalys, Huawei va obtenir entre juliol i setembre un 25 % més de quota de mercat que el seu immediat competidor, Vivo.

El veto dels Estats Units, que va incloure a la companyia en una llista negra i va prohibir a les empreses nord-americanes fer negocis amb Huawei, sembla haver beneficiat la posició de la firma al mercat intern xinès.

La tecnològica va vendre 97,8 milions de telèfons mòbils al país asiàtic i va aconseguir un 42 % del mercat, mentre que els seus competidors Vivo (17,9 %), Oppo (17,4 %), Xiaomi (9 %) i Apple (5,2 %) només van aconseguir assolir conjuntament el 50 %.

Huawei, el segon fabricant de mòbils del món, va vendre a la Xina 41,5 milions de telèfons en el tercer trimestre, la qual cosa suposa un creixement del 66 % respecte a l’any anterior, segons les dades de Canalys.

El passat 23 d’octubre Huawei va anunciar que havia venut a tot el món fins aquesta data 200 milions de telèfons intel·ligents, amb la qual cosa havia assolit amb més de dos mesos d’antelació el rècord del conjunt de 2018, en el qual va aconseguir aquesta xifra per primera vegada.

L’empresa va indicar llavors en un comunicat que el seu "focus en la tecnologia d’avantguarda i el disseny innovador " i el seu compromís amb els consumidors a tot el món havia reforçat la confiança d’aquests i el seu compromís amb l’empresa.

La inclusió d’Huawei en la llista negra nord-americana ha suposat la prohibició a companyies dels EUA com Google de comerciar amb l’empresa xinesa, la qual cosa ha desencadenat el temor que els seus mòbils no puguin actualitzar el seu sistema operatiu Android en el futur.

Això ha portat a què, a més dels Estats Units, les vendes dels seus telèfons mòbils es reduïssin en Europa i en països com Espanya, on l’any passat s’havien convertit en líders del mercat.

En la seua guerra comercial amb la Xina, Washington argumenta que Huawei representa un risc per a la seua seguretat i que els seus equips podrien ser utilitzats per Pequín per espiar, una cosa que la companyia de Shenzen (sud) ha negat reiteradament.

tracking