SEGRE

TECNOLOGIA

El 93% dels usuaris d’Espanya utilitza Whatsapp

L’any passat en aquesta enquesta l’ús de Whatsapp era del 92 %, mentre que el 2017 era del 90 %

El 93% dels usuaris d'Espanya utilitza Whatsapp

El 93% dels usuaris d'Espanya utilitza WhatsappEPA/RITCHIE B

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aplicació Whatsapp és la més utilitzada per a la tramesa de missatges i ha assolit el 93,1 % d’usuaris entre els qui utilitzen un telèfon mòbil intel·ligent ("smartphone") a Espanya, segons l’enquesta Panel de Llars de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) publicada aquest dijous.

L’any passat en aquesta enquesta l’ús de Whatsapp era del 92 %, mentre que el 2017 era del 90 %, per la qual cosa l’aplicació, propietat de l’empresa Facebook, continua amb un augment del seu ús entre els qui utilitzen un mòbil intel·ligent a Espanya, que són el 86 % d’entre els que tenen un dispositiu.

També ha registrat un increment el 2019 la segona aplicació més utilitzada per als missatges instantanis, Messenger, que és també propietat de Facebook i és utilitzada pel 31 % dels usuaris d’un telèfon intel·ligent, quan l’any passat la feien servir el 29 %.

En tercer lloc figura l’aplicació Telegram (empresa dubaiana creada pel rus Pável Dúrov), que manté el 7 % que ja va registrar en el Panell de 2018, i en quarta posició està l’aplicació Skype, de Microsoft, amb el 6 %.

Per a les videotrucades i trucades a través d’aquest tipus d’aplicacions també és Whatsapp la més utilitzada, amb el 50,7 %, seguida de Messenger (8,4 %) i Skype (8 %).

Quatre de cada cinc usuaris de telèfons intel·ligents utilitzen les aplicacions de missatgeria instantànies diverses vegades al dia, per la qual cosa és l’ús més habitual dels telèfons intel·ligents, seguit de la consulta al correu electrònic (31 %), el visionament de vídeos (21 %) i els jocs (18 %).

tracking