SEGRE

TELEFONíA

WhatsApp deixarà de funcionar a Android 2.3.7 i iOS 8 a partir de dissabte

WhatsApp deixarà de funcionar a Android 2.3.7 i iOS 8 a partir de dissabte

WhatsApp deixarà de funcionar a Android 2.3.7 i iOS 8 a partir de dissabteEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La popular plataforma de missatgeria instantània WhatsApp deixarà de funcionar en telèfons amb sistema operatiu Android 2.3.7 i iPhones amb iOS 8 o anteriors a partir d’aquest dissabte, el que podria tenir repercussions significatives en algunes parts del món.

El servei propietat de Facebook ja va avançar la data límit fa un any en la seua pàgina web, i els qui utilitzin un sistema operatiu antic deuran, si volen poder continuar utilitzant WhatsApp, actualitzar-lo abans de dissabte.

Des de fa més d’un any, en aquestes versions dels sistemes operatius per a mòbils de Google i Apple ja no era possible crear comptes nous de WhatsApp ni tornar a verificar comptes ja existents, però sí que es permetia als qui ja tinguessin l’aplicació instal·lada continuar utilitzant-la amb normalitat.

Android 2.3.7 és l’última actualització del sistema Android 2.3 o "Gingerbread" (pa de gingebre, en anglès), llançat al mercat el 2010, i que des d’aleshores han succeït gairebé una desena de nous sistemes operatius.

iOS 8, per la seua part, va arribar als iPhone el setembre de 2014, i va ser reemplaçat un any després pel iOS 9.

WhatsApp va explicar que no existeix cap opció per transferir l’historial de converses entre plataformes per a aquells usuaris que no vagin a poder continuar utilitzant el servei, però sí que poden exportar aquestes dades a través d’un correu electrònic si desitgen conservar-los.

En tractar-se de sistemes operatius molt antics, no s’espera que la decisió de WhatsApp vagi a tenir un gran impacte en mercats mòbils madurs com EUA o Europa, però sí podria resultar significativa per a mercats emergents amb gran quantitat de telèfons antics com l’Índia o alguns països africans.

Per la seua part, la firma propietària de WhatsApp, Facebook, va tornar a desautoritzar aquest dimecres els qui fan temps que augura una possible pèrdua d’usuaris a la seua plataforma i va informar que va tancar el 2019 amb un 9 % més d’internautes, encara que les abundants multes per part dels reguladors van llastar els seus resultats financers.

tracking