SEGRE

TECNOLOGIA

Twitter estudia cobrar subscripcions

Entra en pèrdues de 1.236 milions de dòlars en el primer semestre

Twitter estudia cobrar subscripcions

Twitter estudia cobrar subscripcions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia tecnològica Twitter, propietària de la xarxa social del mateix nom, va registrar unes pèrdues netes d’1.228 milions de dòlars (1.060 milions d’euros) en el segon trimestre de 2020, davant els guanys d’1.119 milions (966 milions d’euros) registrades durant el mateix període de l’any passat, segons els comptes trimestrals publicats aquest dijous per l’empresa.

La firma va comptabilitzar 683 milions de dòlars (590 milions d’euros) d’ingressos entre abril i juny, la qual cosa suposa una contracció del 18,8%. Twitter ha atribuït aquest descens a la baixada en la publicitat provocada per la pandèmia del Covid-19.

Per provar de reduir la seua dependència de la publicitat, l’empresa dirigida per Jack Dorsey estudia altres vies alternatives d’ingressos. "Estem en les primeres etapes d’una exploració d’oportunitats de productes d’ingressos addicionals per complementar el nostre negoci publicitari. Això podria incloure subscripcions i altres aproximacions i, encara que la nostra exploració està poc avançada, no esperem ingressos atribuïts a aquestes noves fonts el 2020", ha especificat Twitter.

Els costos associats als ingressos es van elevar un 3,6%, fins situar-se en 288 milions de dòlars (249 milions d’euros), mentre la partida d’investigació i desenvolupament (I+D) va assolir els 216 milions de dòlars (186 milions d’euros) i les despeses de venda i màrqueting es van contreure un 14%, fins 207 milions de dòlars (179 milions d’euros). Del seu costat, els costos generals i administratius van experimentar una alça, fins 96 milions de dòlars (83 milions d’euros), un 9% més.

Durant el trimestre, la mitjana d’usuaris actius diaris va experimentar un creixement del 34%, fins situar-se en 186 milions. La xarxa social ha atribuït aquest alça a la "conversa global sobre l’actualitat" i a les millores realitzades al producte.

En el conjunt dels primers sis mesos de l’any, Twitter va registrar uns 'números rojos’ d’1.236 milions de dòlars (1.067 milions d’euros), davant els guanys d’1.310 milions de dòlars (1.130 milions d’euros) d’un any abans. Els ingressos entre gener i juny van descendir un 8,4%, fins 1.491 milions de dòlars (1.287 milions d’euros).

tracking