SEGRE

ECONOMIA

Un fons suec compra a Apax la seua participació en Idealista amb un valor de 1.321 milions

EQT IX Fund ha assolit un acord amb els fons gestionats per Apax Partners per adquirir la seua participació en Idealista amb un valor de companyia de 1.321 milions d’euros, segons va informar l’empresa en un comunicat.

Idealista

Idealista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

EQT IX Fund ha assolit un acord amb els fons gestionats per Apax Partners per adquirir la seua participació en Idealista amb un valor de companyia d’1.321 milions d’euros, segons va informar l’empresa en un comunicat.

Després d’aquest acord, el fundador i president de la plataforma 'online' d’anuncis classificats immobiliaris, Jesús Encinar, mantindrà la major part de la seua participació en la companyia, mentre seguirà al capdavant del portal juntament amb el seu equip per complet.

Fonts d’Idealista consultades per Europa Press van eludir revelar el percentatge concret adquirit per EQT i el que mantenen els fundadors del portal.

Una vegada completada l’operació, els fons gestionats per Apax Partners posaran fi a l’adquisició que van realitzar el 2015, amb una inversió en Idealista valorada en 235 milions d’euros, i després que l’equip del portal immobiliari iniciés fa mesos converses amb EQT.

Aquesta transacció, formalitzada aquest dijous, està pendent d’aprovació per part de la Comissió Nacional del Mercat i de la Competència (CNMC), "que podria autoritzar la compra en les properes setmanes". Per a l’acord, Idealista va comptar amb Evercore com a assessor financer exclusiu, Dentons com assessor legal i JBMF com assessor fiscal, mentre que Allen and Overy va actuar com assessor legal per a EQT, PwC com a assessor en 'due diligence' financer i Freshfields com assessor fiscal.

El director general de Private Equity a Espanya d’EQT Partners, Carlos Santana, va explicar que Idealista té potencial per continuar creixent "a un ritme accelerat", i va destacar que tant Alzinar com el seu equip comptaran amb EQT per aconseguir una expansió més gran als països on és present i consolidarà la seua posició de lideratge al sud d’Europa.

Per la seua part, Bert Janssens, soci i codirector global de TMT en EQT Partners i assessor d’inversions d’EQT IX, va destacar que el portal representa per a EQT "una inversió estratègica, que encaixa perfectament amb l’enfocament d’EQT d’invertir en empreses d’alt creixement i associar-se amb equips de gestió d’excel·lència."

A més, Jesús Encinar va assegurar que, després de cinc anys d’"una excel·lent relació" amb Apax i els seus socis, s’obre ara un nou camí per a Idealista amb un dels fons europeus "més respectats".

Del seu costat, Albert Costa, principal en Apax Partners, va agrair a l’equip d’Idealista la col·laboració en els últims cinc anys i va assegurar que en la seua empresa estan "molt orgullosos" del creixement i la posició de lideratge que ha assolit a Espanya, Portugal i Itàlia.

La plataforma, creada l’any 2000, dóna en l’actualitat suport a 40.000 agents immobiliaris i rep 38 milions de visitants mensuals únics al sud d’Europa a través d’una oferta d’anuncis classificats per al sector immobiliari.

tracking