SEGRE

NETFLIX

Netflix prohibirà compartir compte amb familiars i amics

L'empresa nord-americana ha posat en marxa un projecte pilot per identificar els titulars de comptes i evitar que altres usuaris puguin prendre ús de la seva contrasenya i serveis.

Netflix prohibirà compartir compte amb familiars i amics

Netflix prohibirà compartir compte amb familiars i amics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Netflix, la plataforma de continguts digitals en línia, impedirà als usuaris d’utilitzar un compte d’una altra persona, llevat que convisquis amb ella.

Aquesta situació és prou recurrent, ja que, des que la plataforma va desembarcar al nostre país, han estat milers d’usuaris els que s’han subscrit als seus serveis, la majoria d’aquests compartint comptes amb altres persones per tal d'abaratir el seu cost.

Si bé és cert que aquesta pràctica no és il·legal de cap manera, fins al moment, les diferents companyies i plataformes de continguts digitals no s’han mostrat especialment preocupades ni estrictes.

Tanmateix, i malgrat que es tracta d’una funció en clau de projecte pilot (per la qual cosa encara no ha afectat la totalitat dels seus usuaris actuals), ja han estat algunes les persones que han pogut confirmar que la plataforma està tractant d’implementar un test a tall d’advertència per a aquells que demanen les dades de registre de l’usuari del compte titular, alguns fins i tot mostrant-ho en xarxes socials.

“Si no convius amb el propietari d’aquest compte, necessitaràs el teu propi compte per poder seguir veient-ho”. Aquest és el missatge amb què els perfils no propietaris del compte s’han pogut trobar en accedir als serveis de la plataforma digital, i en el qual, a més, se’ls demana un codi de verificació amb què demostrar que, en efecte, són els principals usuaris.

Malgrat l’impediment, el bloqueig es pot evitar fàcilment, i és que el mateix missatge planteja l’opció de “recordar més tard”, per la qual cosa, almenys temporalment, els usuaris podrien continuar gaudint dels Serveis.

Si bé és cert que no hauria de sorprendre ningú que un dels serveis de transmissió digital pugui començar a controlar i regular l’intercanvi de dades i contrasenyes, el que realment destaca de tot això és que, durant molt temps, Netflix ha afirmat que permetre que les persones comparteixin contrasenyes ha estat una de les seues eines de màrqueting més sòlides.

Malgrat tot, aquesta recent mesura (encara en clau de projecte pilot, recordem) implementada per forçar a les persones que demanen contrasenyes a registrar-se en els seus propis comptes poden indicar, en menor o major mesura, un canvi de paradigma en les polítiques d’adquisició de Serveis i Clients de Netflix, arribant a mostrar fins i tot una tendència preocupant.

De la mateixa manera, resultarà interessant veure com aquesta prova segueix endavant, en tant que, a mesura que més persones rebin aquesta advertència, veurem si continua expandint-se o si la reacció que generi fa que Netflix aturi la mesura.

Les plataformes renoven continguts.

Les plataformes renoven continguts.

tracking