SEGRE

TECNOLÒGIA

Apple compleix 45 anys amb l'objectiu de passar del hardware als serveis

Imatge d'arxiu

Apple compleix 45 anys amb l'objectiu de passar del hardware als serveis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dels ordinadors Mac als telèfons iPhone i ara als serveis com l’aplicació App Store, Apple compleix aquest dijous 45 anys amb l’objectiu de continuar reinventant-se i garantir-se un lloc de prevalença en el futur després d’haver revolucionat tots els sectors en què ha intervingut.

Gairebé mig segle després que Steve Jobs i Steve Wozniak passessin hores i hores al garatge familiar del primer en Palo Alto (Califòrnia, EUA) construint les computadores amb què sortirien al mercat, l’empresa busca ara capitalitzar tota aquesta història per encarar els propers anys.

Per a això, en un mercat d’ordinadors i telèfons cada vegada més saturat en el qual guanyar quota requereix ingents inversions i esforços, Apple està centrant la seua estratègia en aprofitar la clientela que ja té "captiva" perquè la seua vida giri totalment entorn de la companyia.

APROFITAR EL MERCAT "CAPTIU"

La firma de Cupertino, que des dels seus inicis sempre ha apostat amb força pel disseny, la imatge i el màrqueting, vol que tenir un iPhone, un iPad o un Mac no sigui una decisió de compra més, sinó que signifiqui un estil de vida, una porta d’entrada física a un món intangible: el del consum de música, televisió, jocs, premsa, etc.

És en aquest context que es pot emmarcar tots els nous serveis que l’empresa que dirigeix Tim Cook ha anat traient en els últims anys: Apple TV+, Apple Card, News+, Apple Arcade... i, per descomptat, la joia de la corona, la ja veterana botiga virtual App Store.

Per a Apple, la revolució de la dècada passada va ser el iPhone, que des que va ser presentat el 2007 per Steve Jobs, ha aconseguit una popularitat immensa fins arribar a les butxaques dels aproximadament mil milions d’usuaris que té en l’actualitat a nivell global, segons dades del portal Statista.

Ara es tracta de construir sobre aquesta gegantina base d’usuaris perquè quan mirin televisió, llegeixin notícies o paguin per les seues compres, ho facin també a través d’Apple.

LA VISIÓ DE TIM COOK

Cook, que va agafar el relleu al capdavant de la firma després de la mort de Jobs el 2011 i a qui sempre se li ha atribuït menor creativitat però quien més visió estratègica que al seu predecessor, ha detallat el pla obertament en diverses ocasions i, de moment, sembla que li està funcionant.

Tan sols en els passats cinc anys, l’empresa ha duplicat els ingressos corresponents al segment de serveis, que amb 53.768 milions de dòlars facturats el 2020 ja és la segona font de negoci més important de l’empresa, només per darrere del iPhone i per davant d’altres productes insígnia com els ordinadors Mac i les tauletes iPad.

Fins i tot als exercicis fiscals 2019 i 2020, que es van veure llastats per la tendència a la baixa en vendes de iPhone a nivell global, va ser la pujada dels serveis la que va permetre a l’empresa sobreposar-se i mantenir-se en el camí del creixement.

LA SALUT, EL SEGÜENT PAS

Envalentit per la bona marxa de la seua aposta personal, Cook l’ha redoblat, i en una entrevista a començaments d’aquest any amb la revista "Outside Magazine" va assegurar que l’empresa creadora del Mac i del iPhone no serà recordada per aquests, sinó per les seues aportacions al món de la salut.

"Jo crec de veritat que quan en el futur la gent miri enrere i es pregunti quin va ser la contribució més gran d’Apple, la resposta estarà en l’àrea de la salut i el benestar", va indicar el conseller delegat de la companyia.

Desig exprés de pràcticament totes les grans tecnològiques, entrar al sector dels serveis sanitaris és un moviment tan arriscat com abundants els seus potencials beneficis i sense cap dubte Apple, amb el seu rellotge intel·ligent Apple Watch i el servei d’esport per subscripció Fitness+, és de l’empreses que parteix amb més avantatge a Silicon Valley.

tracking