SEGRE

TECNOLÒGIA

El consell de Facebook resoldrà sobre el veto a Trump en les properes setmanes

EPA5017. PARÍS (FRANCIA), 16/05/2019.- Vista del logo de la red social Facebook en la feria de nuevas empresas e innovación tecnológica VivaTech en París (Francia), este jueves, un evento que se inaugura hoy y se celebra hasta el próximo 18 de mayo.

El consell de Facebook resoldrà sobre el veto a Trump en les properes setmanesEFE/ Julien De Rosa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell assessor de Facebook, creat per la mateixa companyia per actuar com una mena de tribunal suprem sobre quins continguts han de ser eliminats de la plataforma, decidirà si manté o aixeca el veto a l’expresident d’EE .UU. Donald Trump (2017-2021) en les properes setmanes.

En una entrada en el seu compte de Twitter, l’organisme, que funciona amb independència de l’empresa, va indicar que ha rebut més de 9.000 respostes per part de ciutadans i institucions que han volgut expressar la seua opinió sobre això i que les està revisant totes "amb atenció".

Trump roman vetat de Facebook i d’Instagram (propietat de la companyia) arran de l’assalt al Capitoli del passat 6 de gener per part de milers de simpatitzants de l’exmandatari, alguns d’ells armats, i la intenció de l’empresa que dirigeix Mark Zuckerberg és que la suspensió sigui permanent.

La qüestió està sent examinada per cinc membres de l’òrgan consultiu, després de la qual cosa es traslladaran les conclusions a un debat en què participaran els 40 integrants d’aquest òrgan, que hauran d’assolir un consens per majoria.

Trump podrà presentar al·legacions si no està d’acord amb el fallo final.a més, Facebook va sol·licitar "recomanacions sobre política al consell en cas de suspensions quan l’usuari és un líder polític", per la qual cosa és previsible que la decisió sobre Trump vagi acompanyada d’una guia sobre com actuar en aquests casos.

L’assalt al Capitoli va deixar quatre manifestants i un policia morts i es va donar després que Trump arengués els seus partidaris i reiterés les seues acusacions de frau electoral no basades en proves i que va divulgar en xarxes socials.

A més de Facebook, Twitter, YouTube i pràcticament totes les xarxes socials van fer el mateix i també van vetar a l’epresidente (en aquell temps, encara en el càrrec).

tracking