SEGRE

TECNOLOGIA

Jeff Bezos qüestiona si la Xina guanya influència amb la compra de Twitter per Elon Musk

Jeff Bezos arriba a l'espai en un coet de la seua companyia Blue Origin

Jeff Bezos arriba a l'espai en un coet de la seua companyia Blue OriginEFE/Michael Reynolds/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jeff Bezos, el fundador d’Amazon i considerat com la segona persona més rica del món, ha qüestionat si l’adquisició de Twitter per Elon Musk, la fortuna mundial més gran, pot suposar una influència més important de la Xina en les xarxes socials, recordant que el gegant asiàtic és el segon mercat per a Tesla, dirigida per Musk.

A propòsit d’un tuit publicat per Mike Forsythe, reporter de 'The New York Times' en el que el periodista recorda que la Xina és el segon mercat per a Tesla i el seu principal proveïdor de bateries, així com la prohibició de Twitter per Pequín el 2009, el fundador d’Amazon es pregunta si el Govern xinès ha guanyat influència "en la plaça del poble", al que el mateix Bezos respon "probablement no". "La meua pròpia resposta a aquesta pregunta és probablement no", es respon el propi Jeff Bezos, per a qui el resultat més probable de la transacció tingui a veure més amb una complexitat més important a la Xina per a Tesla, en lloc d’amb la censura a Twitter. "Però ja veurem. Musk és extremadament bo navegant en aquest tipus de complexitat", conclou.

El consell d’administració de Twitter va decidir finalment ahir acceptar l’oferta inicial de compra presentada per Elon Musk per un total de 43.394 milions de dòlars (40.495 milions d’euros). "El consell de Twitter va dur a terme un procés ampli i detallat per valorar la proposta d’Elon amb un focus deliberat en el valor, la certesa i el finançament. La transacció proposada aconseguirà una prima en efecte substancial i creiem que és el millor camí per als accionistes de Twitter", va indicar el president independent del consell, Bret Taylor.

La transacció està subjecta que els accionistes de Twitter donin el seu vistiplau en una votació que es durà a terme en la junta d’accionistes. El consell espera que l’operació culmini el 2022. D’acord amb els termes de l’oferta, Elon Musk abonarà 54,2 dòlars en efectiu a cada accionista de Twitter per cada un dels seus títols. Això suposa una prima del 54% respecte al 28 de gener, quan Musk va començar a comprar accions de Twitter, així com del 38% respecte a l’1 d’abril, quan va revelar la seua posició en la companyia. "La llibertat d’expressió és la base d’una democràcia funcional i Twitter és la plaça del poble digital on els assumptes importants per al futur de la humanitat són debatuts", va indicar Musk en relació amb l’acord per a l’adquisició de Twitter. 

tracking