SEGRE

EMPRESES

Amazon compra l’empresa iRobot, fabricant de l’aspirador Roomba

Per 1.700 milions de dòlars

Vista del logo d'Amazon en una de les seues seus, en una fotografia d'arxiu

Vista del logo d'Amazon en una de les seues seus, en una fotografia d'arxiuEFE/Justin Lane

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gegant del comerç electrònic Amazon ha acordat comprar per 1.700 milions de dòlars l’empresa iRobot, fabricant de l’aspirador Roomba.

En la nota, les empreses van destacar la seua intenció de col·laborar per "crear innovacions que apoderen a la gent a fer més a casa" i facilitar la vida dels seus clients, però no van donar més detalls.

iRobot va llançar el 2002 la primera Roomba, un aspirador sense fil programable que mapa els espais per evitar obstacles i que s’ha convertit en un dels productes més venuts d’Amazon.

Amazon va desgranar que planeja pagar 61 dòlars per acció de iRobot i adquirir el seu deute net en l’operació, que haurà de sotmetre’s a l’aprovació dels accionistes i els reguladors.

Es tracta d’una notable prima sobre la cotització de l’empresa, que va començar la sessió amb un valor entorn de 50 dòlars i que ha perdut un 30 % de la seua capitalització l’últim any.

iRobot va anunciar recentment acomiadaments com a part d’un pla de reestructuració i va divulgar uns mals resultats en el seu últim trimestre, en el qual van augmentar les seues pèrdues i es van reduir les seues vendes.

A mitja sessió a la borsa de Wall Street, després de conèixer-se la notícia, el valor de iRobot es disparava un 19 % mentre que el d’Amazon descendia un 1 %.

tracking