SEGRE

Maria Capell: "Les grans marques ja ho copen tot"

Maria Capell és una influencer lleidatana apassionada de la moda

Les grans marques ja ho copen tot

Les grans marques ja ho copen totSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La moda és un món tradicional? No ho crec. És un sector que sempre està en constant evolució, que gira i en el qual tot torna.

Llavors creus que li caldria una adaptació tecnològica? La moda, que és un sector pioner, ha d’acompanyar els canvis tecnològics que vivim.

Darrerament hem vist com les passarel·les han passat d’una experiència plana a una d’immersiva. Abans de la Covid les grans marques ja feien passos cap a aquest canvi. El que ha fet la pandèmia ha estat accelerar-ho.

Veiem que cada cop més botigues prescindeixen de personal i aposten per sistemes automàtics, com el cobrament o l’emmagatzematge. El factor humà és molt important en el procés de venda, sobretot en botigues físiques. Això és pel costum a fer compres en línia, que ha esborrat les cues que es feien a les botigues de l’Eix Comercial en època de rebaixes. Es va perdent l’essència.

Passa també en països que fabriquen, com Bangladesh i els tallers de la misèria, on fa poc van morir 1.000 persones en un esfondrament. Caldria substituir-ho per robots? No considero que sigui necessari eliminar la part humana per una màquina, sinó que es poden complementar. Podran substituir la feina bruta, però la creativitat d’un artista, la d’un geni de la moda, no.

Què passarà amb els establiments de moda més petits que no puguin assolir aquests nivells de tecnologia? M’agradaria que no es perdés el comerç local, minorista. Però el que no poden fer és estancar-se. Amb molts menys recursos, han d’evolucionar i adaptar-se al nou medi.

Per tant, en un futur.. Crec que desapareixeran. Les grans marques ja ho copen tot, com podem veure a l’Eix Comercial de Lleida.

Els avenços tecnològics fan les grans marques més accessibles? A nivell de màrqueting sí, fan el possible per arribar a tots els públics i convertir productes en objectes de desig.

Fem balanç de la tecnologia en la moda. És positiu, però penso que hi haurà un moment de saturació i tornarem enrere.

tracking