SEGRE

Talent de Ponent a Netflix

El lleidatà Nil Fons realitza el seu treball de final de grau a Netflix, la multinacional del vídeo sota demanda. Treballa en un sistema de detecció d’errors a la compressió del vídeo.

Talent de Ponent a Netflix

Talent de Ponent a NetflixSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nil, estudies un doble grau de matemàtiques i enginyeria informàtica. Forma part d’un programa del Centre de Formació Interdisciplinària Superior (CFIS) de la Universitat Politècnica de Catalunya, que és un programa de dobles graus que ofereix una sèrie d’avantatges, com una beca per a la residència, el pagament d’una de les dues carreres o la possibilitat de realitzar el treball de fi de grau a l’estranger. Això solen oferir-ho sobretot en universitats i algunes empreses, entre les quals hi havia Netflix. Els prop de 40 alumnes del programa vam incloure els nostres requisits i el llistat es va ordenar pels criteris d’aptituds o afinitat amb cada plaça. Jo vaig demanar la plaça de Netflix i la vaig aconseguir.

Com s’accedeix a aquest programa del CFIS? Amb un examen específic després de la selectivitat. Si ho fas bé tant a la selectivitat com en aquest examen hi pots entrar, i cursar aquests dobles graus amb avantatges.

Anem a Netflix. Ens pots dir en què estàs treballant? Estic a l’equip de compressió i qualitat de vídeo, un departament que treballa molt intensament a procurar que els usuaris puguin gaudir de la millor qualitat de vídeo amb la màxima compressió d’aquest, de manera que es necessiti menys ample de banda de connexió a Internet. Però a més compressió del vídeo més possibilitats hi ha que apareguin traces o artefactes que puguin causar un mal visionat, i per tant una mala experiència als clients de Netflix. I Netflix el que vol és saber si el que es veu es veu bé o no.

Automatitzar un procés de revisió, entenc. Sí, es tracta de desenvolupar maneres de saber si en un vídeo apareixen problemes sense que hi hagi d’haver-hi algú mirant tota l’estona el vídeo. La meva feina es basa a millorar aquestes mètriques i aquests paràmetres de qualitat de vídeo.

Això forma part del teu treball de fi de grau. Creus que Netflix ho aprofitarà? Jo espero que sí, de fet ja he fet algunes millores que Netflix ja ha implementat al seu sistema de detecció de qualitat.

T’agradaria quedar-t’hi? Per a l’any vinent ja tinc un compromís per anar a Londres, i és que no venia amb la intenció de quedar-me, sinó que ho feia per saber com es viu i es treballa a Califòrnia. I, en el cas que m’agradi, poder tornar.

I com és la vida a Califòrnia? Fa molt bon temps i les ciutats són molt diferents de les europees, ja que aquí està tot pensat per a la vida en cotxe. L’estil de vida és força diferent del que tinc acostumat de Lleida i Barcelona, i això és un factor clau per saber si et vols arrelar a un lloc.

Com és treballar a Netflix? Té una cultura molt oberta, en què tothom pot accedir fàcilment al que està passant a l’empresa, amb la responsabilitat de no treure informació confidencial. En general es tracta molt bé el treballador.

També hi ha aquelles sales de tennis taula? Algunes, però no és tan exagerat com passa a les oficines de Google, on fins i tot hi ha tobogans. Aquí és una mica més seriós, però també hi ha zones de descans amb sofàs, una bona terrassa i llocs on descansar. Està fet perquè el treballador no hagi d’estar tota l’estona davant l’ordinador si no vol.

Ets de Lleida. Com veus el panorama informàtic? Doncs no el conec gaire, ja que he basat la meva vida d’estudiant i laboral a Barcelona. He sentit a parlar que a Lleida hi ha indústria informàtica emergent, sobretot a la part del Parc, però el fet d’estudiar a Barcelona me’n va fer desconnectar una mica.

Has fet una carrera tècnica. Ho recomanes? Sí. Animo tothom a estudiar carreres de ciència i tecnologia, perquè crec que és una carrera interessant i que a l’hora de treballar et planteja reptes a resoldre, fa pensar bastant, i està molt ben valorada en molts sentits.

I l’experiència de marxar a l’estranger? També, sense cap mena de dubte. Sortir és aprendre que si no surts hi ha coses que et pots perdre ni saps que existeixen. Venir aquí a California és una molt bona opció.

tracking