SEGRE

ESOFITEC

Escala Solar: "Un ERP ens facilita la gestió diària, és molt eficient i tenim tota la comptabilitat a un sol clic"

Viatgem fins a Cervera per veure com han implementat des d’Escala Solar l’ERP d’Esofitec

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gerard Espinagosa, soci i director general d’Escala Solar, de Cervera

  • Gerard, a què us dediqueu a Escala Solar? Som una empresa dedicada a la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Realitzem des de projectes de zones residencials, serveis, indústries, desenvolupem parcs solars, fem sistemes aïllats.. En definitiva, qualsevol tipus de projecte fotovoltaic.
  • Quants treballadors sou? Actualment, som 27 persones i estem en ple procés de contractació. En dos o tres mesos serem, possiblement, una trentena.
  • Actualment utilitzeu programari de gestió d’empreses d’Esofitec, els anomenats ERP. Com ha sigut aquest canvi i per què? Vam fundar l’empresa l’any 2018, i ho vam fer com se solen muntar les empreses, amb programes tipus Excel, potser eines una mica més rudimentàries. Ràpidament vam començar a créixer i a tenir més projectes, amb fluxos de tresoreria importants, pel això havíem de tenir un control molt exhaustiu de cobraments, pagaments o finançaments.
  • I d’aquí feu el salt a l’ERP d’Esofitec, a3ERP. La idea era tenir un programa ampliable i prestacions CRM.
  • Llavors vau implementar un CRM, que és un mòdul de l’ERP d’Esofitec. Les nostres vendes van incrementar i necessitàvem un programa de gestió de pressupostos. La virtut d’aquest programa és que ens permet unificar tot el procés de comptabilitat i procés de vendes en un únic programa, en què pot entrar tothom.
  • I com va? Estem molt contents, no hem tingut cap problema i a nosaltres ens facilita molt l’eficiència en les tasques del dia a dia.
  • Quina és la funció del mòdul CRM de l’ERP? Sobretot preparar pressupostos, registrar totes les dades dels clients, obrir noves oportunitats, determinar en quin estat es troba cada oportunitat i a partir d’aquí, si acaba sent un client, fer el traspàs automàtic a l’equip de comptabilitat.
  • I la gràcia d’un programa com l’a3ERP? La virtut principal de l’a3ERP d’Esofitec és que ofereix una visió 360º de l’empresa i gràcies al fet que permet la integració amb altres mòduls, com a3ERP CRM, et permet lligar tot el procés comercial amb el comptable i de facturació.
  • Explica’ns això que tot va lligat. Representa que quan un client passa a un estat de tancament automàticament es genera una comanda i aquesta passa al departament de comptabilitat, i aquí es genera un procés de facturació, seguiment de cobraments i pagaments. Va tot lligat.

ZAIRA FRANCO, directora financera d'Escala Solar

  • Zaira, pel principi. Com vau arribar a Esofitec? Inicialment, la comptabilitat la portava tota una gestoria externa, a través d’una fulla d’Excel que els enviàvem cada cert temps. Ells portaven el control. A partir que l’empresa va començar a créixer i jo vaig entrar al departament, vaig creure que teníem la necessitat d’implementar un programa de comptabilitat, per portar nosaltres tota aquesta gestió.
  • Havies treballat ja amb programes tipus ERP? Sí, en tenia experiència, i he de dir que la majoria eren molt complicats, i cada procés que es volia crear s’havia de programar, els que vaig conèixer eren de flexibilitat zero. El que em va fer decantar per a3ERP d’Esofitec va ser que és un programa molt dinàmic, visual i que tot es pot exportar a fulls d’Excel.
  • Com el vau conèixer? A través del nostre assessor, que treballava amb el programa a3ASESOR CON.
  • Ja el teniu instal·lat. Sí, i ara tenim un control que fins fa molt poc no teníem: costos directes i indirectes, despeses, projectes.. Ho puc controlar tot.
  • En què us ha beneficiat? Per exemple, quan entra una factura ja es col·loca on jo vull que es col·loqui per treure els informes. Abans tenia un Excel per a cada projecte, ara ho tinc tot en un sol lloc, i quan entro una factura li puc determinar que forma part d’una partida concreta, i automàticament tot va al seu lloc.
  • Aneu més ràpid, ara? Només et diré que prement una sola tecla i determinant una data concreta puc veure tot el que m’interessa, i em permet moure per dades sense perill; abans, amb plantilles complexes d’Excel, qualsevol error podia sortir car.
  • Com ha sigut la implantació? El nostre contacte va ser el Víctor Bernués, que de seguida va saber veure les nostres necessitats, i ens va proposar una demostració real amb què vam anar veient les possibilitats de com podríem arribar a treballar. A partir de llavors vam decidir tirar endavant amb Esofitec, vam rebre formació molt concreta dels nostres processos, i amb el dia a dia ja hem après a treure tot el suc a la plataforma.
  • Recomanaries aquest programa? Sens dubte, sobretot per la flexibilitat que ens dona, per l’apartat visual i la facilitat.
  • Com és l’atenció al client? Molt bona, gairebé instantània. Quan tenim un dubte o un problema ens atenen al moment.
Gerard Espinagosa és soci i director general d'Escala Solar, de Cervera

Gerard Espinagosa és soci i director general d'Escala Solar, de CerveraSEGRE

Zaira Franco és directora financera d'Escala Solar

Zaira Franco és directora financera d'Escala SolarSEGRE

tracking