SEGRE

TECNOLOGíA

Brussel·les acusa sis empreses de videojocs de geobloquejar continguts a la UE

Brussel·les acusa sis empreses de videojocs de geobloquejar continguts a la UE

Brussel·les acusa sis empreses de videojocs de geobloquejar continguts a la UEEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea (CE) va acusar aquest divendres a Valve, propietària de la plataforma de distribució de jocs Steam, i cinc desenvolupadores de videojocs (Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media i ZeniMax) d’impedir als consumidors de comprar i utilitzar els seus continguts en un Estat membre diferent al de residència.

"En un veritable mercat digital únic, els consumidors europeus haurien de tenir el dret de comprar qualsevol videojoc que vulguin amb independència d’on visquin a la UE", va declarar en un comunicat la comissària europea de Competència, Margrethe Vestager.

Després de la tramesa dels plecs de càrrecs a les sis firmes, podran defensar-se de les acusacions de Brussel·les d’haver incomplert les normes de competència.

Valve, mitjançant Steam, distribueix digitalment videojocs per a ordinador dels cinc desenvolupadors afectats per la investigació de l’Executiu comunitari.

Alhora, Valve proporciona codis d’activació per als productes d’aquestes cinc empreses. Els usuaris necessiten aquestes claus per jugar a una sèrie de videojocs per a PC que hagin comprat en canals diferents de Steam, per exemple, adquirits en format físic, com un DVD. Després de la compra dels videojocs, els usuaris necessiten confirmar el seu codi d’activació a Steam per ratificar que la còpia no ha estat piratejada i poder jugar.

Segons la Comissió, Valve i els cinc desenvolupadors van tancar acords bilaterals per evitar que els consumidors compressin o utilitzessin videojocs d’ordinador d’un país diferent d’aquell en el qual resideixen, la qual cosa viola les normes de la Unió Europea (UE) sobre competència.

Brussel·les va recordar que la tramesa dels plecs de càrrecs no prejutja el resultat final de la investigació.

tracking