SEGRE

TECNOLOGIA

La revolució del Fortnite: més que un simple videojoc?

Un jove de 16 anys es va emportar 3 milions de dòlars en proclamar-se campió del món del joc

El fenomen ‘Fortnite’

El fenomen ‘Fortnite’SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El passat diumenge, un jove de 16 anys, Kyle "Bugha" Giersdorf, va guanyar un total de 3 milions de dòlars, en proclamar-se campió del món de Fortnite. Es va imposar en la classificació a la final de la Copa del Món del videojoc que es va disputar el passat cap de setmana a Nova York i la qual va acollir un màxim d'1,3 milions d'espectadors en la seva retransmissió a la plataforma Twitch i mig milió a Youtube.

És innegable que el videojoc, creat per Epic Games, té una gran influència en aquest sector, amb més de 125 milions de jugadors. Aquest èxit aniria més enllà, ja que ha aconseguit reunir gairebé 2 milions d'espectadors en aquest últim esdeveniment i es pot permetre repartir premis de 3 milions d'euros al guanyador i 50.000 euros als 100 finalistes del torneig.

Fortnite, un model que triomfa

El joc va néixer l'any 2017 en un format diferent al que coneixem actualment. Va ser al 2018 quan Epic Games va llençar al mercat el mode Battle Royal, que ha estat el que ha catapultat l'èxit de Fortnite. Aquest format és el que és coneix com un free-to-play, és a dir, és un joc gratuït i es pot jugar indistintament a pràcticament totes les plataformes, des dels sistema operatius de Windows i MacOS a totes les consoles, com també en dispositius mòbils.

Aquestes són dues claus del seu èxit. Però, en què es basa el joc? L'argument situa el jugador en un ambient post-apocalíptic, on 100 humans arriben en una illa i han d'aconseguir sobreviure fins que només en quedi un, realitzant construccions amb diversos materials i eliminants els altres jugadors, mentre l'illa es va fent cada cop més petita. 

La gran pregunta és com pot aconseguir l'empresa un benefici de 3.000 milions de dòlars (xifres de 2018) si el joc és gratuït. Aquests beneficis s'aconsegueixen amb la despesa que fan els jugadors un cop ja estan jugant, el que es coneix com a modalitat fremium. Aquesta modalitat consisteix en que els jugadors poden jugar gratuïtament però per aconseguir certes millores hauran de realitzar micropagaments. Epic Games va renovant els escenaris i l'ambientació del joc amb temporades (en pocs dies començarà la temporada 10). Els usuaris poden comprar nous vestits, noves armes, nous personatges o noves celebracions diferents a les que venen per defecte.

La Copa Mundial de Fortnite

Fortnite ha estat el joc més jugat durant tot el 2018 - i ho segueix sent-, però les xifres demostren que en els últims mesos ha perdut pes. Per aquesta raó, Epic Games va idear la Copa Mundial de Fortnite. En aquesta edició hi han participat milers de persones en les fases classificatòries que duraven des del mes d'abril. El torneig va acabar amb la final d'aquest passat cap de setmana, on hi van participar 100 jugadors i va acabar amb la victòria de "Bugha", que es va emportar 3 milions d'euros, mentre que la resta de finalistes es van endur 50.000 dòlars cadascun.

Un joc violent?

Al torneig hi podien participar jugadors a partir dels 13 anys, que és l'edat recomanada que marca el videojoc perquè s'hi pugui començar a jugar. Aquest aspecte ha generat crítiques al videojoc, ja que molts pares es queixen de la seva violència. Encara que no s'hi mostri sang, al joc s'hi utilitzen armes, granades, explosions, crits i, alguns col·lectius de pares es queixen que el joc és violent i no volen que els seus fills hi juguin. A més, la plataforma Change.org s'ha omplert de peticions de pares que volen prohibir el joc perquè genera addicció als seus fills i pot reduir el seu rendiment escolar. 

Amb tot això, Fortnite ha suposat un canvi a l'hora del consum de videojocs i ha fet que milers de persones comencin a jugar a aquest nou joc. Tot i això, aquest canvi de tendència també té riscos i mostra col·lectius que s'hi mostren en contra.

tracking