SEGRE
Quins són els països amb més gamers?

Quins són els països amb més gamers?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tokio Game Show 2022 se celebra des d’avui i fins el 18 de setembre a la capital del Japó, després de dos edicions en línia el 2020 i 2021 a causa de la pandèmia de coronavirus. La fira de videojocs és la més gran d’Àsia i una de les més grans del món i va atreure 262.000 visitants el 2019. Encara que en l’esdeveniment són presents algunes companyies internacionals, aquest se centra en els jocs i novetats de grans desenvolupadores nipones com Capcom, Nintendo, Bandai Namco i Konami. Aquest enfocament en els jocs de collita pròpia no és sorprenent. Com mostra el nostre gràfic, el percentatge de jugadors de videojocs en la població japonesa és un dels més alts del món i probablement seguirà sent-ho en el futur.

Segons les estimacions del Digital Market Outlook de Statista, el Japó s’ha situat sistemàticament en primer o segon lloc pel que fa al percentatge de la població que es considera gamer. El 2017, un 53% de la població japonesa jugava a videojocs, mentre que en l’actualitat, la xifra s’eleva al 58%. Aquesta elevada taxa de penetració dels videojocs entre la població nipona li va valer al Japó el primer lloc en ambdós anys. Corea del Sud, que allotja a molts jugadors i organitzacions d’elit dels esports electrònics, també se situa entre els cinc primers llocs i fins i tot arriba a ser tercera el 2022.

En el futur, és molt probable que el Regne Unit superi el Japó quant al percentatge de la població que juga a videojocs. Per a 2027, s’espera que el 70% dels residents al Regne Unit es considerin gamers, el que reflecteix la importància del mercat. En una classificació de Newzoo, el país ocupa el sisè lloc amb uns ingressos estimats de 5.700 milions de dòlars el 2022.

En general, els videojocs s’han convertit en el segment de mitjans més lucratiu quant a ingressos en els últims anys. El 2022, el mercat creixerà fins superar els 196.000 milions de dòlars, segons les estimacions de Newzoo, amb 104.000 milions generats només amb els jocs per a mòbils. En comparació, els ingressos de les indústries de la música i el cine van assolir els 25.900 milions de dòlars i els 21.300 milions de dòlars, respectivament, el 2021, mentre que els proveïdors de streaming de vídeo com Netflix i Disney+ van generar uns 62.000 milions de dòlars el 2020.

Més infografies en Statista

tracking