SEGRE
Per què tant Doom?

Per què tant Doom?SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qui sigui fan de la saga mítica de Doom i segueixi tot el que hi té a veure més de trenta anys després de la seva estrena, sabrà que hi ha un univers d’usuaris que té entre cella i cella intentar reproduir el joc de id Software i Bethesda a qualsevol plataforma o dispositius. Hi ha qui ho ha aconseguit en un rellotge Casio, en una Mega Drive o en un telèfon antic de roda. El cas és que ara la nova fita ha sigut poder reproduir el joc al mateix bloc de notes de Windows.

Una experiència curiosa i en blanc i negre que ha fet al·lucinar el mateix creador de Doom, John Romero. Trobareu el vídeo al YouTube de l’usuari Samperson.

Per què tant Doom?

Sembla una exageració, però per a molta gent no ho és. Doom va significar un trencament, que va catapultar els videojocs en tres dimensions. Era gore, violent, terrorífic, difícil fins a cert punt, i la banda sonora estava basada en la música grunge de l’època.

Els usuaris el van comprar a milions i més encara quan va començar el boca-orella de codis de trucs que avui, trenta anys després, la majoria de jugadors saben recitar de memòria. Doom i Doom 2 van ser una revolució, un mite dels videojocs de principis dels anys 90, i ara es segueix reeditant amb edicions plenes de noves modalitats i funcions.

Doom en un bloc de notes

Doom en un bloc de notesSEGRE

tracking