SEGRE

Huawei diu que continuarà actualitzant els seus equips

Els usuaris podran actualitzar les seues aplicacions, així com els serveis de Google Play, encara que el dubte és què passarà quan es llancin noves versions del sistema Android

El logotip de Huawei.

Huawei diu que continuarà actualitzant els seus equipsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gegant tecnològic Huawei va assegurar aquest dilluns que ha fet "contribucions substancials" al desenvolupament del sistema operatiu Android i que oferirà actualitzacions de seguretat i serveis postvenda a tots els seus equips després de conèixer-se que Google deixarà de vendre components i software a l’empresa xinesa. "Huawei ha fet contribucions substancials al desenvolupament i creixement d’Android. Com un dels seus socis clavi globals, hem treballat estretament amb la seua plataforma de codi font obert per desenvolupar un ecosistema que ha beneficiat tant als usuaris com a la indústria", va indicar l’empresa xinesa en un comunicat.

La companyia continuarà proveint actualitzacions i serveis postvenda a tots els seus equips, tant als que ja s’han venut com als que són encara en emmagatzemament i va afegir que continuarà construint un "ecosistema de software segur i sostenible" per a tots els seus usuaris a tot el món.

Entretant, el Govern xinès ha dit avui que dóna suport a les seues companyies per "defensar els seus drets legítims", en resposta a la decisió nord-americana de limitar l’aprovisionament de les empreses xineses i la viabilitat d’Huawei. No obstant això, en la roda de premsa diària, el portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers de China Lu Kang va declarar que el país està encara revisant la decisió de Google de deixar de vendre components i software a Huawei, l’últim envit en la disputa comercial i tecnològica que el país asiàtic manté amb els EUA. "La Xina recolza a les empreses xineses perquè prenguin mesures legals i defensin els seus legítims drets", va asseverar Lu.

Alphabet, l’empresa paraigua de Google, ha decidit tallar els seus subministraments de material informàtic i alguns serveis de programació al gegant xinès després de l’emergència nacional declarada pel president nord-americà, Donald Trump, segons fonts citades per Bloomberg.

Per la seua part, Google Xina ha assegurat avui que la companyia està ara "complint la norma" i "revisant les seues implicacions", segons recull The Beijing News, encara que va assenyalar que els usuaris actuals de telèfons intel·ligents d’Huawei podran actualitzar les seues aplicacions, així com els serveis de Google Play. El dubte és què passarà en el moment en què Google llanci una nova versió del seu sistema Android, ja que Huawei en principi no podrà oferir l’actualització als seus telèfons.

Fa "anys" que Huawei treballa per afrontar un "escenari de supervivència en condicions extremes" amb "plans de contingència que podrien activar-se de la nit al dia", va dir He Tingbo, presidenta de HiSilicon, fabricant de microprocessadors de la tecnològica, en declaracions recollides per la publicació econòmica xinesa Caixin.

tracking