SEGRE

FINANCES

Facebook no llançarà la seva criptomoneda fins tenir l'aprovació necessària

'Lliura' no dependrà directament de l’empresa de Mark Zuckerberg

Facebook no llançarà la seva criptomoneda fins tenir l'aprovació necessària

Facebook no llançarà la seva criptomoneda fins tenir l'aprovació necessàriaEFE/ Mauritz Antin/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gegant tecnològic Facebook va assegurar aquest dimarts que no oferirà el seu criptomoneda "lliura" fins que s’hagin aclarit totes "les preocupacions regulatòries i s’hagin rebut les aprovacions apropiades", una cosa que va reconèixer prendrà un "llarg" camí.

"Facebook no oferirà la criptomoneda lliura fins que no hàgim encarat íntegrament les preocupacions de regulació i rebut les aprovacions apropiades", va dir David Marcus, director executiu de la subsidiària Calibra i encarregat de la seua integració en els serveis de l’empresa, en el seu discurs preparat per a la seua compareixença davant el comitè financer de la Cambra de Representants dels EUA.

Marcus va remarcar que "els marcs de regulació per a actius digitals estan començant a emergir nacionalment i internacionalment", per la qual cosa va expressar el compromís del gegant tecnològic "de complir tots els requisits legals i de regulació aplicables".

"El camí per arribar allà serà llarg i reconeixem que el nostre acaba de començar", va agregar.

El potencial gegantí d’aquesta criptomoneda, en comptar d’entrada amb la base de la xarxa social (2.380 milions d’usuaris al món), ha generat inquietud entre els reguladors tant a nivell nacional com a internacional.

La compareixença de Marcus en el Congrés es produeix un dia després que el secretari del Tresor d’EUA, Steven Mnuchin, expressés la seua "seriosa preocupació" per la creació de la "lliura", en advertir del seu possible caràcter "especulatiu" i el seu potencial "ús per a blanqueig de diners".

Facebook i les altres 27 organitzacions que conformen l’Associació Lliura (entre elles Visa, Mastercard, Uber, Lyft, PayPal, eBay, Vodafone i Spotify) van anunciar el juny de forma oficial la creació de la criptomoneda per a 2020, que estarà integrada a WhatsApp i Messenger.

Lliura no dependrà directament de l’empresa de Mark Zuckerberg, sinó que serà gestionada per l’associació, la seu de la qual serà a Ginebra (Suïssa), i el seu valor estarà recolzat per una cistella d’actius subjacents composta per dipòsits bancaris i deute sobirà de diversos països.

tracking