SEGRE

Només a la Xina, Huawei ha venut més mòbils que Apple a tot el món

Samsung continua sent la firma líder del sector

Una botiga de Huawei a Madrid.

Només a la Xina, Huawei ha venut més mòbils que Apple a tot el mónEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat el veto anunciat a mitjans de maig per l’Administració Trump, Huawei continua augmentant les seues vendes de telèfons mòbils i només a la Xina ha venut en el segon trimestre més que Apple a tot el món. Segons dades obtingudes per IDC, Huawei va vendre 58,7 milions de mòbils entre abril i juny i només a la Xina va ser capaç de col·locar el 62% del total (36,4 milions d’unitats), superant així el nombre d'iPhones que Apple va vendre en el mateix període a tot el món, 33,8 milions d’unitats.

Així, en el segon trimestre Huawei va elevar en un 8,3 % la seua venda mundial de mòbils i va aconseguir la xifra més alta mai aconseguida a la Xina, d’acord amb aquesta mateixa consultora.

IDC explica que, després de les tensions entre el país asiàtic i els EUA, l’estratègia d’Huawei ha consistit en compensar les caigudes registrades fora de les seues fronteres centrant la seua distribució de mòbils al mercat nacional, per mitjà del reforç de les vendes en ciutats més petites, en les quals tenia menys presència. Amb això, la firma xinesa de telecomunicacions ha aconseguit sortejar la crisi que es va obrir arran del veto que Donald Trump va imposar per impedir que les empreses nord-americanes negociessin amb ella, i es manté com la segona que més mòbils ven a tot el món, només per darrere de la coreana Samsung, a qui s’havia proposat d’avançar el 2020.

De fet, durant el primer semestre de l’any Huawei va augmentar la seua facturació en un 23,2% interanual i, en aquest temps, ha aconseguit 50 contractes comercials per a xarxes de 5G i ha venut més de 150.000 estacions base a tot el món.

Tanmateix, la firma d’anàlisi Counterpoint adverteix que la repercussió de les tensions entre la Xina i els EUA es notarà més en els resultats de Huawei del pròxim trimestre, ja que les restriccions a la firma de telecomunicacions es van anunciar ja molt avançat el segon trimestre (el 19 de maig). Això podria frustrar la meta de la companyia xinesa d’assolir a Samsung, que segueix sent la líder del sector, després d’haver venut 75,5 milions mòbils entre abril i juny, un 28,6% més que Huawei. Malgrat obtenir bons resultats en aquest àrea, la coreana, que també ha presentat els seus resultats aquesta setmana, va veure caure el seu benefici net un 53,1% en el segon trimestre.

Mentre que aquestes dos firmes asiàtiques segueixen creixent al mercat de mòbils trimestre després de trimestre, Apple, la tercera empresa que més mòbils ven a tot el món, ha vist reduir-se les vendes d'iPhones en un 18,2 % interanual, segons IDC. Encara així Apple manté una quota de mercat de l’11,1 %, per darrere de Samsung (22 %) i d’Huawei (17,2%), segons dades de Strategy Analytics.

Aquesta caiguda de vendes d'iPhone ha fet que aquests populars telèfons hagin perdut protagonisme en la xifra de negoci d’Apple, en favor dels seus serveis -inclosos des de l’App Store fins els serveis per subscripció-, que han crescut un 12,64 % en en segon trimestre, fins assolir els 11.455 milions de dòlars, un màxim històric per a aquesta companyia.

La grup tecnològic que dirigeix Tim Cook ja va anunciar a començaments d’any que centraria la seua estratègia en els serveis d’Apple i ha aconseguit compensar així els problemes de l'iPhone, apostant per diversificar el seu negoci ja que les previsions en telefonia mòbil apunten a una saturació del mercat mundial. En conjunt, al món es van vendre entre març i juny 333,2 milions de mòbils, segons IDC, i 341,4 milions, segons Strategy Analytics, la qual cosa suposa una reducció del 2,3 % i del 3 % interanual, respectivament. Counterpoint xifra aquesta caiguda en el 1 % i apunta que és la setena baixada trimestral consecutiva.

En qualsevol cas, i prenent la xifra més baixa, es pot extreure que cada dia al món es venen 3,66 milions de mòbils, a una mitjana de 42 aparells per segon.

tracking