SEGRE

Llum verda a ajuts per 45 milions per a projectes pilot de 5G

La ministra en funcions d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Llum verda a ajuts per 45 milions per a projectes pilot de 5GEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol ha aprovat aquest divendres una segona convocatòria d’ajuts per 45 milions d’euros per al desenvolupament d’onze projectes pilot de tecnologia 5G. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra en funcions d’Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha assenyalat que la nova "onada" d’ajuts serà cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i que s’ha doblat el pressupost de la primera convocatòria, en la qual es van posar en marxa dos projectes a Galícia i Andalusia.

Calviño ha detallat que, d’acord amb les regles FEDER, podran optar a ajuts projectes a Andalusia, Canàries, Castilla La Mancha, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, Madrid, País Basc i Múrcia.

La ministra d’Economia ha subratllat que Espanya vol estar a l’avantguarda de la tecnologia 5G, "que canviarà la realitat econòmica i social del futur", mentre ha afegit que l’Executiu "des del primer dia ha tingut molt clara la idea d’impulsar aquesta tecnologia". La convocatòria serà publicada en Red.es en les pròxims setmanes.

Aquesta segona "onada" d’ajuts segueix a la que es va obrir el 15 d’octubre de 2018 per 20 milions d’euros per al desenvolupament dels dos primers projectes pilots 5G a Espanya.

tracking