SEGRE

Facebook llança una secció de notícies en col·laboració amb diversos mitjans

Entre ells, diversos diaris locals dels Estats Units

Facebook llança una secció de notícies en col·laboració amb diversos mitjans

Facebook llança una secció de notícies en col·laboració amb diversos mitjansEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facebook va anunciar aquest divendres la posada en marxa d’una nova secció de notícies en la qual oferirà articles de diversos mitjans de comunicació amb què ha assolit acords i a la qual podrà accedir ara per ara un grup limitat d’usuaris als Estats Units. En el servei, batejat Facebook News, participen grans capçaleres com The New York Times, The Wall Street Journal o The Washington Post; cadenes de televisió com ABC, NBC o Fox News i mitjans digitals com BuzzFeed o Business Insider.

Juntament amb elles, el gegant tecnològic ha arribat a acords amb mitjans locals de diverses grans ciutats nord-americanes, entre elles Nova York, Los Angeles, Chicago, Filadèlfia, Washington, Miami, Atlanta o Boston.

"El periodisme té un paper clau en la nostra democràcia", va defensar l’empresa en un comunicat, en el qual va subratllar que sense notícies ben treballades la societat perd una "eina essencial per prendre bones decisions". A priori, la iniciativa ha de servir a Facebook per respondre a dos problemes que pateix des de fa anys: el seu paper en la difusió de notícies falses i la tensa relació que manté amb els mitjans de comunicació.

Els editors han acusat la xarxa social en repetides ocasions de beneficiar-se del seu treball, venent publicitat al costat dels seus articles i evitant pagar per ells.

Durant els últims anys, Facebook ha tractat de cooperar amb el sector amb productes com Instant Articles –notícies facilitades pels mitjans que apareixien integrades a la plataforma de la xarxa social– o amb Facebook Live –un servei de vídeo en directe que va pagar moltes empreses de comunicació perquè aportessin continguts–.

Tanmateix, els ràpids canvis d’estratègia de l’empresa, per exemple en abandonar molts d’aquests contractes per a vídeo, van complicar la relació amb els mitjans de comunicació. En aquesta ocasió, Facebook subratlla que ha treballat amb els propis mitjans per dissenyar el producte i la forma en què es presentarà als usuaris. Així, les notícies destacades seran seleccionades per un equip reclutat per l’empresa i no per algoritmes, mentre que els lectors podran vincular al seu compte de Facebook les seues subscripcions a mitjans en un intent per facilitar el pagament per continguts.

Segons diversos mitjans nord-americans, el gegant d’internet pagarà a algunes de les publicacions entre un i tres milions de dòlars anuals pels seus articles i, en la majoria dels casos, dirigirà els internautes al web de la capçalera, la qual cosa augmentarà el seu trànsit.

tracking